Εκτενή συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters παραχώρησε ο CEO της Dorna, ισπανός Carmelo Ezpeleta, με κεντρικό θέμα τη διεύρυνση της απήχησης των MotoGP, με νέους αγώνες σε ηπείρους εκτός ΗΠΑ και Ευρώπης.

Ήδη από τις 7 Απριλίου είχαμε γράψει ότι το 2014 έρχεται ένας αγώνας MotoGP στη Βραζιλία, όπου τελευταία φορά είχε διεξαχθεί αγώνας το 2004, στην πίστα Nelson Piquet της Jacarepagua. Ο Ezpeleta τώρα δηλώνει ότι ο αγώνας αυτός θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα από το 2015.

Για να χωρέσουν οι νέοι αγώνες στο ημερολόγιο, θα κοπεί αντίστοιχος αριθμός από τους πολλούς (4) στην Ισπανία και τις ΗΠΑ (3).

Ο Ezpeleta αποκάλυψε επίσης ότι έρχονται και νέοι ασιατικοί αγώνες, με πρώτη υποψήφια την Ταϊλάνδη. Για την Ινδία, η οποία ως τον περασμένο χειμώνα ήταν «σίγουρη», είπε πως όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί ο πρώτος φετινός αγώνας του παγκοσμίου Superbike στην πίστα Buddh International.

Σήμερα το αγωνιστικό ημερολόγιο περιλαμβάνει 18 αγώνες και με τη σίγουρη επιστροφή της Αργεντινής για το ’14, πρέπει να δημιουργηθεί χώρος, με απομάκρυνση κάποιων από τους υπάρχοντες αγώνες.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε με 4 αγώνες στην Ισπανία», είπε ξεκάθαρα το αφεντικό της Dorna και συνέχισε: «Ούτε με τρεις στις ΗΠΑ, νομίζω».

Το πιθανότερο είναι πως θα φύγει η Ινδιανάπολη, αλλά για το ποια πίστα της πατρίδας του θα καρατομηθεί, ο ισπανός παράγοντας δεν τόλμησε να πει κουβέντα.

Προφανώς οι πιέσεις είναι τεράστιες, τα συμφέροντα ποικίλα και μπλεγμένα, οπότε θα παιχτεί πολύ σκληρό πόκερ μέχρι να προκύψει ο χαμένος. Θυμίζουμε ότι σήμερα διεξάγονται GP στις πίστες Jerez, Catalunya, Aragon και Valencia.

Στη Νότιο Αμερική δεν υπάρχει σήμερα αγώνας, ενώ στην ακμάζουσα Νοτιοανατολική Ασία διοργανώνεται μόνον ένας αγώνας, στη Μαλαισία.