Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ο Βασίλης Σιαφαρίκας, οδηγώντας ένα Honda CRF 480R, κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro 2012.

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας κέρδισε και τους 6 αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro, δείχνοντας ότι εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχος του ελληνικού Enduro. Με τις νίκες του αυτές κέρδισε τόσο την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος με 150 βαθμούς, όσο και την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε3.

Με την επιτυχία του αυτή ο 32χρονος πια Βασίλης Σιαφαρίκας ή «Siafarix», μετρά 10 πρωταθλήματα Enduro όλα με μοτοσυκλέτες της Honda. Το 2012 ο Βασίλης Σιαφαρίκας συμμετείχε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα moto-cross όπου τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κατηγορίας ΜΧ1.

O πολυπρωταθλητής στο τέλος του τελευταίου αγώνα για το 2012 στα Γρεβενά δήλωσε: «το 2012 ήταν μία από τις καλύτερες αγωνιστικές μου χρονιές αφού κατάφερα να επαναλάβω την επιτυχία του 2005. Δηλαδή να τερματίσω στην πρώτη θέση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος».

«Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής προετοιμασίας, των προπονήσεων, της καλής φυσικής κατάστασης αλλά και της αξιοπιστίας της Honda. Στόχος μου είναι να επαναλάβουμε την επιτυχία αυτή και το 2013».