Όταν έγινε γνωστό ότι ο τραυματίας Ben Spies δεν θα έχανε μόνο το GP της Αυστραλίας αλλά και εκείνο της Valencia, το συμπέρασμα ήταν ότι η μίζερη γεμάτη ατυχίες χρονιά του Αμερικανού τελείωσε με την πτώση του στη Sepang.

Έτοιμος να ξεκινήσει τη χρονιά του με την ομάδα Ducati Junior για το 2013, η καριέρα του Spies με τη Yamaha έφτασε στο τέλος της. Μια μακρά περίοδος συνεργασίας με επιτυχίες και τίτλο στα Superbike, φιλόδοξες παρουσίες γεμάτες υποσχέσεις στα MotoGP και ένα άδοξο τέλος όμως, ανάλογο μιας δύσκολης τελικά χρονιάς.

Αρχικά οι φήμες ήθελαν τον έμπειρο Αμερικανό Josh Hayes να επιστρέφει για μία ακόμη φορά στην σέλα της εργοστασιακής Yamaha M1. Όμως η ομάδα της Yamaha Racing προτίμησε τελικά τον οδηγό εξέλιξης και επίσημο δοκιμαστή της, Katsuyuki Nakasuga για να τον φιλοδωρήσει με την χωρίς άγχος και πίεση συμμετοχή στο GP της Valencia.

Αν και συνήθως και προφανώς οι οδηγοί εξέλιξης είναι πιο αργοί από τους εργοστασιακούς, ο Nakasuga-san είχε εντυπωσιάσει με την 6η θέση που απέσπασε στον περσινό τελευταίο αγώνα και πάλι στο GP της Valencia. Τότε οδήγησε την YZR-M1 των 800 κυβικών αντικαθιστώντας τον τραυματία Jorge Lorenzo.

Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του Nakasuga-san φέτος καθώς συμμετείχε εκτάκτως στο Ιαπωνικό GP με μία 3η μοτοσυκλέτα της ομάδας. Και με τα 1000 κ.εκ. της φετεινής M1 το αποτέλεσμά του ήταν άκρως ικανοποιητικό αφού τερμάτισε 9ος.

Ο Ben Spies βρίσκεται στις ΗΠΑ και αναρρώνει από την επέμβαση που χρειάστηκε τελικά να κάνει στον δεξί του ώμο και συγκεκριμένα στους συνδέσμους της περιοχής. Θα χρειαστεί αποθεραπεία 6-8 εβδομάδων πριν είναι και πάλι σε θέση να οδηγήσει.