Αποτελεί πλέον καθιερωμένη πρακτική των εταιρειών: το καλοκαίρι παρουσιάζουν τα μοντέλα της επόμενης χρονιάς που φέρουν μικρές αναβαθμίσεις, περισσότερο αισθητικές παρά μηχανικές. Και στις μεγάλες εκθέσεις του Φθινοπώρου παρουσιάζουν τα πραγματικά νέα μοντέλα.

Στο πνεύμα αυτό η BMW παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα του 2015, τα υπάρχοντα δηλαδή με τις αναβαθμίσεις τους. Οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι σημαντικές, διορθώνοντας ελλείψεις ετών. Ο βαρύτερος για παράδειγμα στρόφαλος της GS κάνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας ευκολότερη στια χαμηλές ταχύτητες και με χαμηλές στροφές κινητήρα.

Διαβάζοντας το δελτίο Τύπου της BMW προσέξαμε την αναφορά στην διακοπή όλων των υπόλοιπων χρωμάτων για την BMW K1300S Motorsport. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο και ότι από το 2016 θα έρθει ο αντικαταστάτης του. Ο οποίος πιθανότατα θα εμφανιστεί φέτος στην Έκθεση της Κολωνίας INTERMOT ως S1000F.

Ας δούμε συνοπτικά τις αλλαγές του 2015 ανά μοντέλο.

BMW K 1300 S Motorsport

Τα τελευταία χρόνια ζει στη σκια των πιο επιτυχημένων GS. Το 2015 θα παραχθεί μόνον στην έκδοση ‘Motorsport’, βαμμένο στα αγωνιστικά χρώματα της εταιρείας, μεταλικό μαύρο Storm, λευκό Light και μεταλικό Μπλε Lupine, συνδυασμένα με κόκκινα σειρίτια. Το μοντέλο φορά ακόμη σκουρόχρωμη ζελατίνα, σιλανσιέ της Akrapovic, τροχούς και ποδωστήρια HP.

BMW R 1200 GS

Του χρόνου το μπεστ σέλλερ των Γερμανών παραλαμβάνει τον βαρύτερο στρόφαλο που ήδη φορούν τα GS Adventure και R1200RT. Σαν εξτρά εξοπλισμός θα προσφέρεται το σύστημα «Keyless Ride» που κλειδώνει και ξεκλειδώνει τη μοτοσυκλέτα (τιμόνι, γενικό διακόπτη και τάπα βενζίνης) ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκεται αναβάτης με το ηλεκτρονικό κλειδί – πομπό. Το ίδιο σύστημα επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς δεν είναι πλέον αναγκαία η χρήση κλειδιού.

Προαιρετικά θα προσφέρεται επίσης το σύστημα Shift Assistant Pro που επιτρέπει τις αλλαγές σχέσεων χωρίς συμπλέκτη -ήδη το φορά από εφέτος κι αυτό η RT. Τα χρώματα θα είναι: λευκό Alpine, παγωμένο σκούρο μπλε μεταλικό και μαύρο μεταλικό Storm.

BMW R 1200 GS Adventure

Διευρύνεται ο προεραιτικός εξοπλισμός της με τα συστήματα Keyless Ride και Shift Assistant Pro. Από το 2015 οι πιο μικρόσωμοι αγοραστές των GS Adventure θα μπορούν να ζητούν την τοποθέτηση μιας ενδιάμεσα χαμηλότερης κατά 30 χιλ. σέλας. Οι ακόμη πιο μικρόσωμοι αναβάτες, θυμίζουμε, μπορούν πάντα να παραγγέλνουν την Adventure με την στάνταρ χαμηλή σέλα που μειώνει το ύψος της κατά 20 ακόμη χιλιοστά.

BMW R 1200 RT

Και στο δικύλινδρο τουριστικό μοντέλο προσφέρεται πλέον το Keyless Ride. Πέρα από αυτό πάντως οι μοναδικές αλλαγές αφορούν τα χρώματα: το 2015 η RT θα προσφέρεται μόνον σε μπλε μεταλικό San Marino, γκρι μεταλικό ματ Granite.

BMW K 1600 GT και GTL

Πλέον τα δύο μοντέλα θα φορούν ως στάνταρ το Dynamic Traction Control (DTC) και το Keyless Ride μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού που διευρύνεται με την προσθήκη φωτισμού ημέρας και του συστήματος Hill Start Control για εύκπολες εκκινήσεις σε ανωφέρειες.

Επίσης αμφότερες οι K 1600 GT και GTL θα φορούν τον πίνακα οργάνων της K 1600 GTL Exclusive.
Νέα χρώματα είναι: μεταλικό μαύρο Storm (GT και GTL), μεταλικό ασημί Glacier (GTL) και λευκό Light (GT)

BMW F 700 GS

Καμία μηχανική αλλαγή, μόνον νέα χρώματα: λευκό Alpine με μαύρο μεταλικό Storm, αγωνιστικό κόκκινο, κόκκινο πλαίσιο και ελατήριο αμορτισέρ, αγωνιστικό μπλε μεταλικό ματ.

BMW F 800 GS

Και εδώ μόνον νέα χρώματα: λευκό Light / μαύρο μεταλικό Storm / αγωνιστικό κόκκινο, κόκκινο πλαίσιο και ελατήριο αμορτισέρ, αγωνιστικό μπλε μεταλικό ματ.

BMW F 800 GS Adventure

Νέα χρώματα: λευκό, μεταλικό ματ Kalamata (λαδί!)

BMW F 800 GT



Ομοίως μόνο νέα χρώματα: μεταλικό μπλε Montego, σκούρο μεταλικό Graphite, λευκό Light.

BMW K 1300 R

Το 2015 θα προσφέρεται μόνον σε ένα χρώμα: μαύρο μεταλικό
Sapphire / μαύρο Satin gloss.