Η KTM συνεχίζει την προσπάθεια προς την συνεχή εξέλιξη και θέτει τον πήχη στις χωμάτινες μοτοσυκλέτες με την παρουσίαση της γκάμας Enduro 2015.

Με συνεχείς βελτιώσεις στις μοτοσυκλέτες που κερδίζουν Παγκόσμια Πρωταθλήματα, οι EXC μοτοσυκλέτες της KTM κατέχουν μερίδιο που ξεπερνά το 50% της Παγκόσμιας αγοράς Enduro.

Η KTM εστίασε για το 2015 στις περεταίρω βελτιώσεις της γκάμας EXC, έτσι ώστε κάθε μοντέλο να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Την περασμένη χρονιά οι KTM EXC κέρδισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις κατηγορίες E1 και E3, τους τίτλους στο EnduroCross και SuperEnduro, μια σειρά από χρυσά μετάλλια στο X-Games, την νίκη στο ISDE, μαζί με πολλές νίκες στα Extreme Enduro.

Νέα για το 2015

Για το 2015 τα EXC δέχονται μια σειρά από βελτιώσεις στα περιφερειακά εξαρτήματα του πλαισίου, που περιλαμβάνουν νέο ψηφιακό όργανο της MAE για καλύτερη αναγνωσιμότητα, νέο μαύρο τιμόνι Neken με βελτιωμένες χούφτες και grips με διπλής σκληρότητας υλικό.

Υπάρχουν επίσης μαύρα στεφάνια της Giant, για αυξημένη αντοχή, συνδυασμένα με κέντρα των τροχών κατεργασμένα σε CNC. Η νέα βαφή του πλαισίου στο παραδοσιακό χρώμα της KTM, δένει με τα νέα γραφικά για το ανανεωμένο look των μοτοσυκλετών.

Η γκάμα των EXC διατηρεί τα ποιοτικά αξεσουάρ που περιλαμβάνουν αναρτήσεις της WP, με αμορτισέρ PDS. Το πλαίσιο κατασκευασμένο από χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα, υψηλής ποιότητας ηλεκτρικά και σύστημα εξάτμισης και φρένα της Brembo.

Γκάμα Enduro MY2015

Η γκάμα περιλαμβάνει τις τετράχρονες μοτοσυκλέτες 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC, 500 EXC, μαζί με τις δίχρονες μοτοσυκλέτες 125 EXC, 200 EXC, 250 EXC και 300 EXC, μερικές από τις οποίες έχουν δεχθεί λεπτομερείς βελτιώσεις στον κινητήρα.

Επιπλέον, με σχεδιασμό που παραπέμπει στο ISDE που θα γίνει σε μερικούς μήνες στην Αργεντινή, η γκάμα Six Days είναι διαθέσιμη με συνολικές αναβαθμίσεις και ειδικά αξεσουάρ PowerParts για τις ιδιαίτερες ανάγκες του αγώνα.

Φέτος, η διεθνής παρουσίαση των μοντέλων EXC γίνεται στο Sibiu της Ρουμανίας, που είναι το μέρος όπου σύντομα οι ειδικοί του Extreme Enduro θα δώσουν τη μάχη τους για τη νίκη στο Red Bull Romaniacs.

Σε λίγες ημέρες αυτή η πίστα Hard Enduro θα υποδεχθεί τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου για να αγωνιστούν σε ένα από τα δυσκολότερα τερέν και ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM Jonny Walker, που οδηγεί το KTM 300 EXC, προσβλέπει στο να προσθέσει στο ενεργητικό του μια νίκη στο Romaniacs μετά την νίκη του στο Erzbergrodeo, μόλις πριν μερικές εβδομάδες.