Όταν μιλάμε για παράξενα οχήματα εκεί έξω, η Bring A Trailer δεν απογοητεύει ποτέ.

Και μια τέλεια απόδειξη είναι αυτό το Rokon Trail Breaker του 1970, ένα dirtbike από το παρελθόν με μεγάλα λάστιχα, κίνηση και στους δύο τροχούς και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Εδώ δεν είναι οι αναρτήσεις που ενδιαφέρουν, αλλά το άκαμπτο πλαίσιο και το μπροστινό πιρούνι ώστε να μεταδοθεί η κίνηση και στους δύο τροχούς μέσω ενός καινοτόμου τότε συστήματος με αλυσίδα.

Ένας κινητήρας 136 κυβικών από την Chrysler του χάριζε 10 ίππους, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους αλουμινένιους τροχούς έκαναν το μηχανάκι να κυλά με τρόπο που δεν συναντάς ακόμα και σε σύγχρονες μηχανές.

Το συγκεκριμένο το είχε αγοράσει μάλιστα ο εφευρέτης Dr. Forrest Bird, προσθέτοντας περισσότερη ιστορία σε ένα ήδη ιστορικό μηχάνημα.

Το Trail Breaker πουλήθηκε πρόσφατα στο Όρεγκον από την Cascadia Classic, με σκοπό να συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε πάντα: να πηγαίνει τον αναβάτη του σε εκείνες τις δύσβατες περιοχές που δεν είναι δυνατό να πάει χωμάτινη μηχανή κανονικών διαστάσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κατασκευαστή, αυτά τα μηχανάκια μπορούσαν να σκαρφαλώσουν ακόμα και σε κλίση 60%, χάρη στην κίνηση και στους δύο τροχούς…