Ο Ewan McGregor, Βρετανός στην καταγωγή αλλά πλέον χολυγουντιανός ηθοποιός, πρωταγωνίστησε πρόσφατα στη διαφημιστική φωτογράφηση του Moto Guzzi California 1400 –ομολογουμένως μιας από τις πιο καλοσχεδιασμένες και όμορφες μοτοσυκλέτες σήμερα.

Ο McGregor απέκτησε φήμη ανάμεσα στους μοτοσυκλετιστές όταν το 2004 μαζί με το φιλαράκι του, τον Charley Boorman, γύρισε πάνω σε δύο BMW τον κόσμο. Το ταξίδι τους καταγράφηκε επαγγελματικά σε ταινία και προβλήθηκε με τον… πρωτότυπο τίτλο Around the World.

Ο McGregor αυτόν τον καιρό ασχολείται με τα γυρίσματα της ταινίας Son of Gun, στην οποία πρωταγωνιστεί. Πήρε μια σύντομη άδεια από το σετ της και ταξίδεψε ως την Αυστραλία, για να φωτογραφηθεί με τη California 1400. Μετά έπλεξε το εγκώμιο στον εαυτό του για το καλό του γούστο να θαυμάζει τις Moto Guzzi, όπως τουλάχιστον μάθαμε από το ναρκισισστικό δελτίο τύπου της εταιρείας:

«Με το που είδα τη νέα California 1400 μού άρεσε αμέσως. Κι ύστερα όταν την οδήγησα, με εξέπληξε. Είναι από άλλον πλανήτη, πραγματικά απίστευτη. Και το λέω αυτό ξέροντας καλά από Moto Guzzi, καθώς η προσωπική μου συλλογή περιλαμβάνει μοντέλα όπως η V7 Ambassador του ’71, η V7 Sport του ’72, η V7 Eldorado του ’74, V11 του 2000, η V11 Tenni του ’01, η California Vintage του ’09 με καλάθι και σύντομα… μια California 1400 Custom», φέρεται να δήλωσε ο McGregor.

Σύμφωνα με τον Όμιλο Piaggio (ιδιοκτήτες της Moto Guzzi από το 2004) είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο λαμπερό αστέρι του Χόλυγουντ δανείζει το πρόσωπό του σε έναν κατασκευαστή μοτοσυκλετών, για μια παγκόσμια προωθητική καμπάνια.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σέρνουν οι Άγγλοι στον φουκαρά τον Charley Boorman, περιγελώντας τον ότι έχει ξεπουληθεί, επειδή προσπαθεί να εξαγοράσει το «κολλητιλίκι» του με τον McGregor, κάνοντας κάποιες «αμφιβόλου αισθητικής» διαφημίσεις. Θα τολμήσει τώρα κανείς να πει κάτι εναντίον του Jedi;