Κάθε αναφορά στην Ducati φέρνει στον νου εικόνες στιλπνών μηχανών με υπέροχα κόκκινα και ακόμα πιο υπέροχους ήχους από τα θηριώδη μοτέρ τους.

Τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή από όσα ήταν άλλοτε το speedway racing εκεί στη δεκαετία του 1970, αυτά τα παράξενα πλαίσια με τους μικρούς κινητήρες δηλαδή που τα έδιναν όλα στο χώμα πλαγιολισθώντας για την απόλυτη επικράτηση σε όρους ταχύτητας.

Τι καλό θα μπορούσε λοιπόν να προκύψει αν παντρεύονταν αυτοί οι δυο κόσμοι; Ρωτήστε τη βρετανική Wreckless Motorcycles, που συνδύασε χωμάτινες διαδρομές με καθαρόαιμη ιταλική φινέτσα για ένα πειραματικό project αλλιώτικο από τα άλλα.

Ως Wreckless H4MM4 Ducati Speedway Bike είναι γνωστό, όταν η Wreckless σκόνταψε πάνω σε μια Desmo Ducati 450 κυβικών από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει.

Μπόλικες ρετρό τροποποιήσεις και πολλή λεπτοδουλειά με το χέρι αργότερα, το μηχανάκι ήταν έτοιμο. Έλειπε όμως κάτι ακόμα, το paint job, το οποίο αποφάσισαν να αποδίδει τιμές στον αγαπημένο πιλότο της F1 του ιδρυτή της Wreckless, Rick Geall, τον ίδιο τον Λιούις Χάμιλτον! Γι’ αυτό και φόρεσε τα χρώματα και τα λογότυπα της μονοθέσιας Mercedes του.

Παράξενο, όπως ακριβώς τα speedway bikes το θέλουν, το H4MM4 παραμένει μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες καστομιές εκεί έξω, ό,τι ακριβώς δεν θα περίμενες δηλαδή από έναν τίτλο που έχει την Ducati εντός του.

Μόνο που η Wreckless δεν ασχολείται ακριβώς με συμβατικά μηχανάκια. Αλλά και η Ducati, που δεν είχε βγάλει ποτέ speedway bike και κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Έστω και ετεροχρονισμένα…