Εκτός του νέου κινητήρα «Thunder Stroke 111», η Indian παρουσίασε και ένα χειροποίητο αεροδυναμικό πρωτότυπο, για να τιμήσει τη μνήμη του Burt Munro και της Indian με την οποία έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στα Αλίπεδα της Μπονβίλ το 1967.

Η ιστορία του Munro καταγράφηκε υπέροχα στην ταινία «The World’s fastest Indian», με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς.

Η Indian Motorcycles έχει περάσει στην ιδιοκτησία του πολυεθνικού ομίλου εταιρειών Polaris Industries, η οποία σκοπεύει να ανανεώσει εκ βάθρων την παλιότερη αμερικάνικη εταιρεία μοτοσυκλετών (ιδρύθηκε το 1901), στήνοντάς την απέναντι στην παντοδύναμη Harley-Davidson.

Η βολίδα «Spirit of Munro» (Πνεύμα του Μουνρό) είναι ένα μοναδικό χειροποίητο πόνημα προς τιμήν των μηχανικών και αγωνιζόμενων που με το πάθος τους δημιούργησαν την αγωνιστική κληρονομιά της Indian.

Επιπλέον η κατασκευή της αποκαλύπτει ότι υπάρχουν κάποιοι εκεί στα κεντρικά της Polaris, στο Spirit Lake της Αϊόβα, που αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό που κράτησε ζωντανή τόσες δεκαετίες τώρα την Indian. Και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό νέο σχετικά με την εταιρεία, αφότου ο Burt Munro έφτασε στην αλμυρή έρημο της Μπονβίλ με την χειροποίητη προσωπική του Indian Scout του 1920 και έγραψε το θρυλικό ρεκόρ του.

Το Spirit of Munro δουλεύει κανονικά, δεν είναι απλά ένα εντυπωσιακό περίβλημα για τη βιτρίνα ή τις εκθέσεις. Κατασκευάστηκε με τη βοήθεια του σπεσιαλίστα Jeb Scolman, ιδιοκτήτη της Jeb’s Metal and Speed, από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Το αλουμινένιο κέλυφος μορφοποιήθηκε στο χέρι, με τη μαεστρία του Jeb να συνδυάζει τεχνικές της αεροπορικής βιομηχανίας και της παραδοσιακής κατεργασίας μετάλλου. Κάτω από το περίβλημα υπάρχει ένα απόλυτα σύγχρονο πλαίσιο, ικανό να τα βγάλει πέρα με κάθε είδους ταχύτητες, ακόμη κι αυτές ενός ρεκόρ στην Μπονβίλ.

Την κίνηση στο εξάρι, πολύ μακρύ κιβώτιο παρέχει ένας κινητήρας Thunder Stroke 111, από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν για την πιστοποίηση και αξιολόγηση του νέου κινητήρα της Indian. Η εισαγωγή και η εξαγωγή είναι ειδικά σχεδιασμένες προκειμένου να αντεπεξέρχονται στις αυξημένες ανάγκες ιπποδύναμης, αλλά βέβαια δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές ήχου για… κυκλοφορία στον δρόμο.

«Η οικογένεια των Munro έχει χαρεί ιδιαίτερα με την τιμή που γίνεται στον πατέρα μας», δήλωσε ο γιος του Burt, ο John Munro. «Βλέπουμε συχνά το πάθος του πατέρα να εμπνέει ακόμα και σήμερα μοτοσυκλετιστές, πράγμα που θα συνεχίσει να κάνει και το Spirit of Munro μέσα στα επόμενα χρόνια».

«Είμαστε μια εταιρεία που προσπαθεί πάντα να ξεπερνά τα όρια, με ό,τι κι αν καταπιάνεται. Όταν λοιπόν έφτασε στο γραφείο μου η ιδέα να κατασκευάσουμε μια αεροδυναμική βολίδα για να προβάλουμε το νέο κινητήρα αλλά και να τιμήσουμε τους αγωνιζόμενους, τους μηχανικούς και τους τεχνίτες της ιστορίας μας, η απόφαση δεν ήταν δύσκολη», δήλωσε ο Steve Menneto, αντιπρόεδρος της Polaris Motorcycles.

«Νιώθουμε περήφανοι, όταν επιδεικνύουμε το πάθος μας για τις μοτοσυκλέτες Indian με έναν τόσο μοναδικό αλλά και ιστορικό τρόπο».