Ο αναδυόμενος θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας Ισπανός Marc Marquez έχει δημιουργήσει ένα επιπλέον ενδιαφέρον τη φετεινή χρονιά.

Καθώς νέμεται τους αγώνες με την καθολική του επικράτηση μέχρι στιγμής στη μεγάλη κατηγορία, τα αποτελέσματα πλέον συνοδεύονται και από στατιστικά που αναμορφώνουν τα δεδομένα της ιστορίας.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο υποκύπτουν μπροστά στο μεγαλείο του νεαρού Ισπανού που αφήνει έντονο το δικό του στίγμα στο χώρο. Ας δούμε ποια από αυτά τα ρεκόρ είναι τα επόμενα στη λίστα και αναμένεται –εκτός απροόπτου – να καταρριφθούν στον αγώνα της Γαλλίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

– Νίκη στο γαλλικό Grand Prix θα του προσδώσει τον τίτλο του νεότερου αναβάτη της ιστορίας (θα έχει ηλικία 21 ετών και 90 ημερών) που κατορθώνει να κερδίσει πέντε συνεχόμενους αγώνες στην μεγάλη κατηγορία. Σήμερα ο τίτλος ανήκει ακόμη στον μέγιστο Mike Hailwood που κατάφερε να νικήσει σε πέντε συνεχόμενους αγώνες το 1962 σε ηλικία 22 ετών και 160 ημερών. Ο Hailwood τότε οδηγούσε μια MV Agusta 500.

– Επίσης με νίκη στην Γαλλία, θα γίνει ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει πέντε συνεχόμενους αγώνες μετά το όμοιο επίτευγμα του Valentino Rossi με την Yamaha M1, το 2008.

– Ακόμη θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος αναβάτης μετά τον Giacomo Agostini που οδηγώντας μια MV Agusta τότε, είχε κερδίσει τους πρώτους 5 αγώνες της σαιζόν 1972.

– Αν ο Marquez πάρει την pole και κερδίσει στον αγώνα, τότε θα γίνει ο πρώτος αναβάτης που κατορθώνει κάτι παρόμοιο στη μεγάλη κατηγορία μετά το 1997, όταν ο μεγάλος Mick Doohan είχε κερδίσει σε 10 συνεχόμενους αγώνες από την pole!

– Και τέλος αν ο δαιμονικός Marc πάρει και στο Le Mans την pole, θα γίνει ο πρώτος αναβάτης που ξεκινά από την pole σε 6 ή περισσότερους αγώνες, μετά τον Casey Stoner, που το 2008 είχε ξεκινήσει σε επτά συνεχόμενους αγώνες από την pole οδηγώντας μια Ducati. Μιλάμε για 6 συνεχόμενες pole γιατί ο Marquez θυμίζουμε είχε πάρει την pole και στον τελευταίο αγώνα της περσινής σαιζόν, στην Βαλένθια –όπου εξασφάλισε και τον τίτλο.