Πριν από λίγα χρόνια, το ηλεκτρικό startup από τη Νέα Ζηλανδία που είπανε UBCO έβγαλε το πρώτο προϊόν του, ένα πλήρως ηλεκτρικό και 2×2 δίτροχο για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.
Τώρα η ασίγαστη φίρμα ξαναχτυπά με ένα ηλεκτρικό μοντέλο με έμφαση στις επιδόσεις.

FRX1 Trail Bike το λένε και όπως ακριβώς και το 2×2, φορά τον καινοτόμο Flux Drive κινητήρα της φίρμας, που αποδίδει 15 kW (20 άλογα).

Το υδρόψυκτο μοτέρ συνδυάζεται με μια μπαταρία 2,2 kWh, χαρίζοντας αυτονομία 100 χιλιομέτρων, αλλά και τελική ταχύτητα της τάξης των 80 χλμ/ώρα. Το μηχανάκι φορτίζει επίσης μέσα σε 6 ώρες στην οικιακή πρίζα.

Αν και το δυνατό του σημείο είναι η κτηνώδης ροπή του, καθώς μιλάμε για το αστρονομικό νούμερο των 280 Nm (206,5 ft-lbs), περισσότερο από το διπλάσιο δηλαδή από τη ναυαρχίδα της Ducati, την Panigale V4!

Επίσης, 19άρες ζάντες, δισκόφρενα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τέτοια καλούδια ολοκληρώνουν το μικρό αλλά εξαιρετικό αυτό πακέτο.

Η όλη αισθητική, αλλά και η πραγματική λειτουργία του, προέρχονται από τον κόσμο του motocross, κάνοντάς τον έναν σκληροτράχηλο μαχητή των εκτός δρόμου διαδρομών.

Και με βάρος μόλις 60 κιλών, το αλουμινένιο FRX1 δεν έχει πιθανότατα διεκδικητή του θρόνου του εκεί έξω.

Στην ευρωπαϊκή αγορά θα κυκλοφορήσει στα 8.999 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία…