Μια καλοκαιρινή ημέρα στη Μύκονο, τουρίστες έχουν μαζευτεί στο πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της, τη Μικρή Βενετία, για το δικό τους κλικ.

Την προσοχή τους τραβάει ο επιβλητικός ήχος μιας μοτοσυκλέτας που έρχεται… από τη θάλασσα. Κάποιος οδηγεί  τη μοτοσυκλέτα του μέσα στο νερό και «σερφάρει» τραβώντας όλα τα βλέμματα.

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της freestyle σκηνής της μοτοσυκλέτας, ο Αυστραλός Robbie Maddison και ο Αμερικανός Aaron Colton, ανακαλύπτουν με τον δικό τους τρόπο το «νησί των ανέμων», στο καινούργιο βίντεο από το Red Bull.

Δυνατά stunts, άλματα σε σημεία που ποτέ κανείς δεν είχε φανταστεί, πολλές σούζες και βόλτα με μοτοσυκλέτα στη θάλασσα, είναι το κυρίως μενού του βίντεο με τίτλο «Rippin’ Mykonos».

O Maddison, γνωστός για θρυλικά άλματα με μοτοσυκλέτες και ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα από το ιστορικό άλμα μήκους 85 μέτρων πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου, και ο Colton με τις απίστευτες επιδόσεις του στο street freestyle και το flat track, δημιουργούν ένα εκρηκτικό δίδυμο που φέρνει τα πάνω κάτω στα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Μυκόνου.

«Περάσαμε φανταστικά. Πάντα απολαμβάνω να περνάω χρόνο με τον Aaron, έχουμε πολλά κοινά. Αυτό το project ξεκίνησε ως μια ιδέα που είχαμε συζητήσει πολλές φορές αλλά χάρη στην ελληνική ομάδα Red Bull – την οποία αγάπησα όταν συνεργαστήκαμε το 2010 στο άλμα πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου – έγινε πραγματικότητα και μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, δηλαδή να καβαλήσουμε σε ένα απίστευτο τεραίν, όπως αυτό της Μυκόνου που αξίζει όλοι κάποια στιγμή να επισκεφτούν», δήλωσε ο Robbie.

Τα εντυπωσιακά άλματα χωρίς ράμπες του «Maddo», αντικρούονται με σούζες χωρίς χέρια από τον Colton, τρελά burn-outs βρίσκονται στο ρεπερτόριο και των δύο, ενώ στο τολμηρό surf riding του Colton (οδήγηση της μοτοσυκλέτας χωρίς χέρια, με τον αναβάτη όρθιο στο ρεζερβουάρ) ο Maddison απαντάει βγάζοντας τον άσο από το μανίκι του, την ειδικά τροποποιημένη KTM του με την οποία καταφέρνει να «σερφάρει» στη θάλασσα!

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του «επίσημη» εμφάνιση στα νερά της Γαλλικής Πολυνησίας, έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να δούμε και στην ελληνική θάλασσα τη μοτοσυκλέτα που εξέλιξε ο ίδιος ο Αυστραλός και που πλέον, μαζί με αυτή του Παναγιώτη Ντεντάκη, είναι οι μοναδικές που έχουν γυρίσει τους τροχούς τους τόσο στην ελληνική στεριά όσο και στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

«Ήταν φοβερή εμπειρία. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω στην άλλη άκρη του κόσμου με την οικογένειά μου και να συνεργαστώ με έναν από τους καλύτερους αθλητές freestyle motocross του κόσμου και να δημιουργήσουμε μαζί κάτι το όποιο θα θυμόμαστε για πάντα», δήλωσε ο Aaron Colton.

Ξεκινώντας την «εξερεύνησή» τους από το παλιό Λιμάνι, οι δύο αναβάτες περνούν από τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους, τρυπώνουν στα κατάλευκα σοκάκια στο Ματογιάννι, τραβούν τα βλέμματα των έκπληκτων τουριστών στη Μικρή Βενετία, απολαμβάνουν τη θέα από το φάρο στον Αρμενιστή και βρίσκουν μοναδικά σημεία σε κάθε άκρη του νησιού για να ξεδιπλώσουν το οδηγικό τους ταλέντο και να φουντώσουν την φιλική τους «κόντρα».

Δείτε το βίντεο εδώ.