Η Tesla έδωσε το έναυσμα για την στροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση. Η αμερικανική εταιρεία έχει μπει δυναμικά στην αγορά προσφέροντας μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες ενώ η προϊοντική της γκάμα θα εμπλουτιστεί με νέα οχήματα τα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τα σεντάν Model S και Model 3 και το SUV Model X. Μέχρι το 2020 αναμένονται το νέο crossover με την ονομασία Model Y, η δεύτερη γενιά του supercar Roadster καθώς επίσης και το φορτηγό Semi, ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι και η κατασκευή ενός pick up.

Θα περίμενε κανείς από μια εταιρεία που ηγείται της «ηλεκτρικής επανάστασης» να ασχοληθεί και με το κομμάτι της μοτοσικλέτας. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί όσο στα ηνία της Tesla βρίσκεται ο Έλον Μασκ.

Στο ετήσιο συνέδριο των μετόχων της Tesla ο 46χρονος CEO της εταιρείας ρωτήθηκε σχετικά για το ενδεχόμενο η Tesla να κατασκευάσει μελλοντικά μοτοσυκλέτα. Ο Μασκ απάντησε μέσω μιας βιωματικής περιπέτειας που είχε όταν ήταν πιτσιρικάς. Όπως είπε, ήταν λάτρης των δύο τροχών και για σχεδόν μια οχταετία έκανε dirt bike ενώ είχε και μοτοσικλέτα δρόμου.

Στα 17 του όμως είχε μια τραυματική εμπειρία, καθώς λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του σε τροχαίο με νταλίκα και έκτοτε διέκοψε κάθε σχέση με τον κόσμο των δύο τροχών. Αυτός είναι και ο λόγος που όσο ο Μασκ έχει τα ηνία της Tesla, δεν πρόκειται να δούμε στην παραγωγή ηλεκτρική μοτοσικλέτα με το σήμα της εταιρίας…