Τα επιτεύγματα του Rossi είναι πλέον γραμμένα με ανεξίτηλα γράμματα στα χρονικά της 70χρονης ιστορίας των Grand Prix.

Η επίδρασή του στους αγώνες μπορεί να μετρηθεί με τα εκατομμύρια των οπαδών που απολαμβάνουν τους αγώνες μοτοσυκλετών στα νύχια των ποδιών τους, έτοιμοι να πανηγυρίσουν έξαλλα κάθε κίνηση υπεροχής του Ιταλού.

Υπάρχει όμως και η ζωή μετά τους αγώνες. Και ο 37χρονος άσος έχει αρχίσει ήδη να προετοιμάζεται για αυτή. Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει;

Ο τίτλος του επεισοδίου «the Boss» (το αφεντικό) έχει διττή έννοια. Γιατί ο Rossi δεν μόνον ως προσωπικότητα το «μεγάλο αφεντικό» της κορυφαίας κατηγορίας αγώνων GP από το 2000 και μετά.

Είναι το μεγάλο αφεντικό και κυριολεκτικά, αφού διευθύνει μια μεγάλη και διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία εμπορίας και διανομής πολυποίκιλων προϊόντων.

rossi1

Η εταιρεία του με την ονομασία «VR46» διαθέτει ένα μοντέρνο και λειτουργικό «στρατηγείο» κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ταβούλια. Εκεί στεγάζεται ο πυρήνας ποικίλων δραστηριοτήτων που συμπεριλαμβάνουν τη διακίνηση επώνυμων προϊόντων άλλων αθλητών/αναβατών, την ανάπτυξη ενός ευρύτατου δικτύου συνεργασιών με άλλα αθλήματα, λέσχες και οργανώσεις και τη διαχείρηση συμμετοχών σε άλλες εταιρείες.

rossi5

Στο κτίριο στεγάζονται επίσης τα γραφεία της Ακαδημίας VR46, η αγωνιστική ομάδα Sky Racing Team VR46 και η Λέσχη των Φίλων του Rossi. Είναι δηλαδή ο κόμβος από τον οποίο κατευθύνεται και ελέγχεται η διαρκώς αναπτυσσόμενη επιχειρηματική αυτοκρατορία του.

rossi4

Το 5ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς «the Doctor Series» επιστρέφει στην Ταβούλια για να καταγράψει τις ικανότητες του Rossi σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, αυτό του επιχειρείν.

Όπως και στους αγώνες, έτσι και εδώ ο Valentino έχει επιλέξει και περιβάλλεται από έμπιστους κονσιλιέρι (συμβούλους) οι οποίοι επιβλέπουν τα εκτός αγώνων συμφέροντά του. Οι άνθρωποι αυτοί τώρα μιλούν και μάς προσφέρουν τη σπάνια ευκαιρία να δούμε πως ο ίδιος ο Rossi χτίζει τη υστεροφημία του, αλλά και κάποιες από τις αθέατες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η ζωή του μακριά από τις πίστες.

rossi3

Η σειρά «Valentino Rossi: The Doctor Series» δημιουργήθηκε για να φωτίσει κάποια από τα βαθύτερα και γι’ αυτό λιγότερο γνωστά επίπεδα λειτουργίας του Valentino Rossi, ενός από τους πιο κοσμαγάπητους και αναγνωρίσιμους αθλητές του σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ενός ανθρώπου τον οποίον εκατομμύρια λατρεύουν, ελαχιστότατοι όμως γνωρίζουν πραγματικά.

Δείτε το επεισόδιο…

Δείτε και τα προηγούμενα 4 επεισόδια…

 

 

 

Θανάσης Χούντρας