Όσοι ψάχνουν να εξηγήσουν ή ανακαλύψουν το μυστικό πίσω από τη μακροβιότητα του Βαλεντίνο Ρόσσι στην κορυφή ενός τόσο σκληρού και απαιτητικού σπορ όπως τα MotoGP, θα έπρεπε να ρίξουν μια ματιά σε ένα κομμάτι γης τρία μόλις χιλιόμετρα παρέξω από την Ταβούλια, τη γενέτειρά του.

Εκεί βρίσκεται «Το Ράντσο». Το όνομα είναι δανεισμένο από τις εκτάσεις όπου προπονούνταν οι Αμερικάνοι αναβάτες οι οποίοι πλημμύριζαν τα Γκραν Πρι στις δεκαετίες του ’80 και ’90.

Ο δε τόπος είναι θα λέγαμε το θησαυροφυλάκιο του Ρόσσι, εκεί όπου φυλάσσεται, καλλιεργείται, βελτιώνεται και διαρκώς αναπτύσσεται το ταλέντο του Ιταλού, ώστε να μπορεί 20+ χρόνια τώρα να ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις των MotoGP και να αντιμετωπίζει τα διαδοχικά κύματα των διεκδικητών του θρόνου του.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια πολλά έχουν γραφτεί για αυτόν τον τόπο «καταφυγής» που ο Ιταλός έχει χτίσει και χρησιμοποιεί όχι μόνον για να παραμείνει ένας από τους ταχύτερους αναβάτες τους κόσμου, αλλά και να χτίσει την υστεροφημία του -μέσω της Ακαδημίας VR46- μια χρυσή κληρονομιά που θα κοσμεί τη Βίβλο των Γκραν Πρι για πολύ καιρόν μετά την απόσυρση του Νο46 από τις πίστες.

masodaui3

Το 3ο Μέρος της σειράς «the Doctor Series» περιλαμβάνει μια μοναδική επίσκεψη στην Ταβούλια. Εκεί μαθαίνουμε το χρονικό της δημιουργίας του Ράντσου πάνω σε μια έκταση που αγόρασε κάποτε ο Γκρατσιάνο, ο αιώνιος χίππις πατέρας του Βαλεντίνο.

Και για τη χρυσή εποχή των GP, τα θρυλικά μπάρμπεκιου, τις παθιασμένες συζητήσεις για το ποιος είναι ο πιο γρήγορος, τις επισκέψεις των διασημότερων ονομάτων του παγκοσμίου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

masodaui3

Οι δικοί του άνθρωποι αλλά και άλλοι που έχουν οδηγήσει στο Ράντσο, μιλούν για τη σημαντικότητα του τοτεμικού αυτού τόπου όχι μόνον για την καριέρα του Ρόσσι αλλά και για τη δημιουργία και διεύρυνση και επιβολή της δημόσια εικόνας του και της επιρροής του στον κόσμο των αγώνων.

Αυτή είναι η ιστορία του Ράντσου, ειπωμένη από εκείνους που έχουν γευτεί τη σκόνη της χωμάτινης διαδρομής του. Κάντε κλικ και ταξιδέψτε σ’ ένα θαυμαστό ταξίδι στη στροφές και τις παρέες που 20 χρόνια τώρα γράφουν ιστορία πάνω στους λόφους της Ταβούλια.

Δείτε το 2ο επεισόδιο στο:

Δείτε το 1ο επεισόδιο στο:

Θανάσης Χούντρας