Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ που βρέθηκε στο Βίλνιους ως επικεφαλής του γραφείου Άγκυρας της Hurriyet μίλησε στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε τι συνέβη στο περιθώριο της selfie με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πώς έπεισε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«’Μπορούμε να βγάλουμε μια φωτογραφία;’, του είπα. Στην αρχή δίστασε, αλλά μετά είπε ‘εντάξει’ και βγάλαμε τη σέλφι. Νομίζω ότι ήταν αρκετά καλό. Αν και έχει γίνει θέμα τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα, καλό είναι να βγάζετε φωτογραφία, είναι καλό να είμαστε μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η Χαντέ Φιράτ στέκεται υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας σημειώνοντας πως αυτά που χωρίζουν τις δύο χώρες είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, η Τουρκία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε και τα δύο, να εκτιμήσουμε αυτή τη φιλία», είπε ακόμα η δημοσιογράφος.

«Είμαι μάρτυρας όλων αυτών, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έκαναν ζιγκ-ζαγκ, και τις περιόδους που χόρευαν μαζί συρτάκι. Στην πράξη, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι οι δύο χώρες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ζουν σε φιλία. Όταν το κοιτάξεις, μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Το φαγητό που τρώμε και τα τραγούδια που τραγουδάμε είναι τα ίδια όπως και η κουλτούρα μας», κατέληξε.