Μπορεί σήμερα Σάββατο, παραμονή των κρίσιμων εκλογών, τα κανάλια να βρίσκονται σε χαλαρούς ρυθμούς, καθώς δεν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις, όμως η 25η Ιουνίου δεν θα είναι το ίδιο ήσυχη, καθώς άπαντες θα ριχτούν στη μάχη της ενημέρωσης από νωρίς.

Στο MEGA, ο ειδησεογραφικός μαραθώνιος ξεκινά από νωρίς. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, Σταμάτης Μαλέλης, αναλαμβάνει να συντονίσει το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού σε μία συνεχή μετάδοση της εκλογικής ημέρας ως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την πρώτη εκτίμηση του μετεκλογικού πολιτικού χάρτη της χώρας. Στις 05:00 ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα, συνδέονται ζωντανά με εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια και μεταφέρουν τον παλμό των εθνικών εκλογών από το άνοιγμα της κάλπης. Στις 08:00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη συνεχίζουν την καταγραφή της προσέλευσης των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα, αλλά και τις πρώτες αφίξεις των πολιτικών αρχηγών. Στις 12:00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει η Δώρα Αναγνωστοπούλου με αναλυτικό ρεπορτάζ για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας, δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Κυριακής των εκλογών και αναλύσεις για το διακύβευμα της κάλπης. Στις 15:00 η Κατερίνα Παναγοπούλου και η Νίκη Λυμπεράκη συνεχίζουν τον εκλογικό μαραθώνιο και ανοίγουν την πολιτική συζήτηση για τα μηνύματα της δεύτερης κάλπης με τους προσκεκλημένους τους. Η δημοσιογραφική κάλυψη της ημέρας κορυφώνεται στις 18:00. Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, βγαίνουν στον αέρα από το υπερσύγχρονο στούντιο που διαμορφώθηκε ειδικά για τις εθνικές εκλογές προκειμένου να μεταδώσουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Όπως και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, παρουσιάζει το exit poll στις 19:00 με τη χρήση των πρωτοποριακών γραφικών επαυξημένης εικονικής πραγματικότητας του MEGA.

Στο STAR, όλο το έμπειρο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο θα καλύψει τις εξελίξεις. Από τις 13:00 έως τις 16:15, o Σπύρος Λάμπρου και η Ράνια Τραγόμαλλου, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις, δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν, χρηστικές πληροφορίες για τους ψηφοφόρους αλλά και πληροφορίες από τους πολίτες για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, με καλεσμένους στο στούντιο επικοινωνιολόγους και καλλιτέχνες. Η εκλογική βραδιά ξεκινάει στις 18:00 με τη Μάρα Ζαχαρέα να συντονίζει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο. Μαζί της, στον σχολιασμό και την παρουσίαση, ο Γιώργος Ευγενίδης, με καλεσμένους κορυφαίους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς ο Αντώνης Παπαργύρης θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της GPO.

Στον ALPHA, από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Μάνεσης θα μας μεταφέρει τον εκλογικό παλμό από όλη την επικράτεια. Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Η Ναταλία Γερμανού με την παρέα του «Καλυτέρα δε γίνεται!» θα παραλάβουν τη σκυτάλη με ενδιαφέροντα θέματα, τα «μαθηματικά της κάλπης», παρασκήνιο και ζωντανές συνδέσεις. Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σρόιτερ παίρνει θέση μαζί με την πιο δυνατή ομάδα: Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Μάνεσης, Λώρα Ιωάννου, Δήμος Βερύκιος. Οι ρεπόρτερ του σταθμού θα μας μεταφέρουν εικόνες από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας αλλά και τις προσδοκίες των κατοίκων τους από την επόμενη κυβέρνηση. Στο στούντιο θα βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, για τα ευρήματα του exit poll, καθώς και πρόσωπα-έκπληξη για μια ουσιώδη συζήτηση.

Στον ΣΚΑΪ, ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά από τις 05:00 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα», ακολουθεί στις 09:00 το «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο και στις 12:00 η σκυτάλη περνάει στους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα με την εκπομπή «Αταίριαστοι». Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών και η εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας παρουσιάζεται με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά τμήματα και ανταποκρίσεις απ’ όλη την ελληνική επικράτεια. Στις 14:00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Λένα Φλυτζάνη κάνει τον πρώτο απολογισμό της εκλογικής διαδικασίας. Στις 17:45, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ. Στις 19.00 ακριβώς, παρουσιάζεται το exit poll από τον διευθύνοντα σύμβουλο της PULSE RC, Γιώργο Αράπογλου με τα πρώτα σχόλια από τους καλεσμένους στο στούντιο. Και όπως πάντα, τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα, αλλά και όλες οι εξελίξεις από κάθε σημείο της χώρας.

Στην ΕΡΤ, η αυλαία της εκλογικής αναμέτρησης θα ανοίξει στις 5 το πρωί, με τον Δημήτρη Απόκη και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα. Στις 06:00, στο στούντιο μπαίνουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη, ενώ αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, στις 10:30 ακολουθούν η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13:00, τη σκυτάλη παίρνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Πιέρρος Τζανετάκος. Μετά το δελτίο ειδήσεων, στις 16:00 ακολουθούν η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος. Στις 17:30, από το ΕΡΤNEWS Studio, αρχίζει το κύριο πρόγραμμα της εκλογικής βραδιάς. Συντονίζει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς. Μαζί του στο στούντιο ο Απόστολος Μαγγηριάδης. Δεν θα είναι όμως μόνοι, καθώς μαζί τους θα βρίσκεται όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Προσκεκλημένοι της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι πολιτικοί, πρόσωπα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως και καλλιτέχνες. Στις 19:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, ενώ όλες τις εξελίξεις θα αναλύσουν και θα σχολιάσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης. Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς θα συντονίσει την εκλογική βραδιά.

Στον ΑΝΤ1, από τις 05:30 το «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη και την ομάδα της, θα δίνουν το στίγμα της ημέρας, μέσα από χρηστικές πληροφορίες, ρεπορτάζ, αναλύσεις και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα, τόσο των αστικών κέντρων, όσο και των νησιών. Στις 10:00, ακολουθεί το «Καλημέρα Ελλάδα». Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου θα συνεχίσουν να καταγράφουν τον εκλογικό παλμό, με ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά τμήματα, στα οποία ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, καθώς και με όλη την Επικράτεια. Παράλληλα, θα δίνουν απαντήσεις σε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Μαζί τους, πολιτικοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πρόσωπα της επικαιρότητας θα σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν την ημέρα της κάλπης. Στις 13:00, η Μαρία Σαράφογλου θα παρουσιάσει την ειδησεογραφία, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι εκείνη τη στιγμή, μέσα από ρεπορτάζ, δηλώσεις και αναλύσεις. Στις 18:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου, μαζί με όλη την ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών του ΑΝΤ1, θα συντονίσει τον εκλογικό μαραθώνιο και θα μας οδηγήσει στην τελική ευθεία προς τα αποτελέσματα της κάλπης, ενώ στις 19:00, ο πρόεδρος της MARC, Θωμάς Γεράκης, θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll και την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρουσιάζοντας έγκαιρα τα αποτελέσματα της κάλπης, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής αναμέτρησης και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ενώ μέσα από συνεχή ρεπορτάζ θα φέρνει στο προσκήνιο τις κινήσεις και τις αποφάσεις των κομμάτων, για τις επόμενες κινήσεις τους. Μαζί του στο στούντιο, θα είναι η Ρίτσα Μπιζόγλη, η Μαρία Σαράφογλου, η Μαρία Αναστασοπούλου και η Φαίη Μαυραγάνη. Στον εκλογικό μαραθώνιο του ΑΝΤ1, εκτός από την ενημέρωση, δυνατό αποτύπωμα θα αφήσει και το χιούμορ, μέσα από ανατρεπτικές παρεμβάσεις του πολυτάλαντου Τάκη Ζαχαράτου σε πολλούς… ρόλους!

Στο OPEN, η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Σιαδήμας δίνουν το στίγμα της ημέρας με αναλυτικά ρεπορτάζ για το άνοιγμα της κάλπης και τη ροή της ψηφοφορίας, από τις 05:00. Στις 10:00 τη σκυτάλη παίρνουν η Ματίνα Παπαδέα και ο Γιάννης Φώσκολος. Συνδέσεις με εκλογικά κέντρα, δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και ο πολιτικός σφυγμός στα στρατηγεία των κομμάτων. Στις 13:00 το μεσημεριανό δελτίο με την Μίνα Καραμήτρου. Στις 17:30 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος, με συντονιστή τον Νίκο Στραβελάκη. Μαζί του ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Παναγιώτης Στάθης και ο επικεφαλής της ΜRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος στις 19:00 το απόγευμα, μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα παρουσιάσει το exit poll για τη δύναμη των κομμάτων. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής αναλύουν και σχολιάζουν το νέο πολιτικό σκηνικό.