Η ώρα της κρίσης έφτασε για τη 13η ομαδική δοκιμασία του MasterChef 2023 και μπλε και κόκκινη ομάδα συγκεντρώθηκαν στο επεισόδιο της Παρασκευής (5/5) για να ακούσουν τις βαθμολογίες τους.

Με το… καλησπέρα, όμως, η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας έβγαλαν τα μαχαίρια και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, συνεχίζοντας το beef τους από εκεί που το άρχισαν λίγες ώρες νωρίτερα όταν η δεύτερη επέλεξε τον νικητή του Silver Award για αντίπαλό της αρχηγό.

Οι κριτές έμειναν «άναυδοι» με τον καβγά τους «Φίλε το είπες», «Όποιος σου το ισχυρίστηκε, είναι μαλ@@@ς» και σε ρόλο διαιτητή έσπευσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος για να κατευνάσει τα πνεύματα. «Αφήστε τώρα μανάδες και τέτοια».

Μεγάλη ήττα για τη μία ομάδα – Έπιασε μόνο τη βάση

Η διαφορά στη βαθμολογία των δύο ομάδων ήταν 36 ολόκληροι βαθμοί. Οι κόκκινοι πήραν 111/150, ενώ οι μπλε κατάφεραν να αποσπάσουν μόνο 75 από τους 150 πόντους για τα πιάτα τους. Έπιασαν, δηλαδή, ακριβώς τη βάση.

«Εξευτελιστικό για την ομάδα μας! Είμαστε απαίσιοι! Τα πήγαμε χάλια, ντροπή μας που πήραμε τέτοιο βαθμό!» είπε ο Ηλίας για την ομάδα του, που είχε αρχηγό τη Μαρία Μπέη.

«Πολύ μιλάμε και δεν κάνουμε δουλειά» είπε ειρωνικά ο αρχηγός της κόκκινης ομάδας Νίκος Τράκας πετώντας «σπόντα» για τη Μαρία Μπέη.

Ένταση στην ψηφοφορία μεταξύ Ηλία και Τράκα

Ο αρχηγός Νίκος Τράκας μαζί με την υπόλοιπη κόκκινη ομάδα ανέβηκαν στον εξώστη. Δεν θέλησε όμως να μείνει ήσυχος εκεί, αλλά συνέχισε να ρίχνει φιτιλιές στην μπλε ομάδα που κλήθηκε να περάσει την ψυχοφθόρα διαδικασία της ψηφοφορίας. Φιτιλιές που εξόργισαν τόσο τον Ηλία Κιαζόλι όσο και την Μαρία Μπέη που βρίσκονταν κάτω στο πλατό του ριάλιτι μαγειρικής.

«Εσύ ποιος είσαι κατ’ αρχάς; Πες μου ένα πράγμα. Πως σε λένε; Πες μου ποιος είσαι. Εσύ τι είσαι; Κριτικός; Κρίνεις εμένα από εκεί πάνω; Ποιος είναι ο ρόλος σου εδώ μέσα για να κρίνεις εσύ εμένα; Ένας παίκτης είσαι» σημείωσε, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Ηλίας Κιαζόλι προς τον Νίκο Τράκα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της μπλε ομάδας.

«Θέλοντας και μη ήταν τα προβατάκια της κατάστασης. Ο μάστορας της χειραγώγησης Γιώργος Πορφύρης γλυτώνει για μια ακόμα φορά με την αιτιολόγηση του Ηλία» ανέφερε, με νόημα, ο Νίκος Τράκας απευθείας στην κάμερα του MasterChef.

«Δεν το βρίσκω άδικο να εκφράζω την άποψη μου. Νομίζω ότι όλοι θα ήθελαν να εκφράσουν μια άποψη από εκείνη τη στιγμή. Δεν γέλαγα μόνο εγώ στον εξώστη, γελούσαν όλοι. Η Λαζαρίδου, η διπλωμάτισσα ήταν σοβαρή γιατί.. πρέπει να τα έχουμε καλά και με τα δυο μέτωπα. “Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστώ το ένα και πότε να χρειαστώ το άλλο”. Το λάθος όμως ήταν που δεν πήρα τον λόγο» συμπλήρωσε ο αρχηγός της κόκκινης ομάδας.

Στη συνέχεια, μιλώντας στην κάμερα του ριάλιτι μαγειρικής, ο Ηλίας Κιαζόλι εξήγησε πως «φορτώνω πάρα πολύ με τον Τράκα γιατί σήμερα μας έχει ζαλίσει τα παπ@@@ όλη μέρα! Έχει κερδίσει τις 13.000 ευρώ, μας το λέει καθημερινά και μας το παίζει παντογνώστης. Παρόλα αυτά δεν είναι έτσι ακριβώς και δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος μάγειρας από εμάς ή πρέπει να εκφέρει άποψη πάνω σε αυτό που κάνω εγώ».

«Ρε φίλε, εντάξει! Έχει γαμ@@@ ο άλλος. Έλεος, πιο πολύ μιλάει» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πορφύρης στην συμπαίκτρια του, Μαρία Μπέη.

Τον πρόδωσε ο τόνος και αποχώρησε από τον διαγωνισμό

Η Μαρία Μπέη και ο Θεόδωρος ήταν οι δύο παίκτες που βρέθηκαν στον «τάκο» μετά την επεισοδιακή ήττα της μπλε ομάδας από την κόκκινη στην ομαδική δοκιμασία με 36 βαθμούς διαφορά.

O Πάνος Ιωαννίδης, o Σωτήρης Κοντιζάς και o Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν στην κουζίνα του MasterChef τον διακεκριμένο σεφ Νίκο Αποστολάκη, ο οποίος και έφερε ένα πιάτο αντιγραφής αυξημένων μαγειρικών απαιτήσεων.

Μετά την δοκιμή των προσπαθειών των δύο υποψηφίων, εκείνος που έπρεπε να αποχωρήσει άμεσα από τον διαγωνισμό, αφήνοντας την ποδιά στον πάγκο, ήταν ο Θεόδωρος Γαλάνης μιας και είχε σημειώσει ένα σημαντικό λάθος στο ψήσιμο του τόνου που υπήρχε στο πιάτο του. «Αισθάνομαι καλά, γεμάτος, έφτασα εδώ που έφτασα με καλές εμπειρίες και καλές γνωριμίες. Δεν υπάρχει κάτι κακό που να με στιγματίσει στη συνέχεια» τόνισε αρχικά.

«Τώρα ξεκινάνε όλα» είπε φανερά συγκινημένος ο Θεόδωρος. «Θα μου λείψουν τα πάντα! Στον τελικό θέλω Άγγελο με Αλέξανδρο» πρόσθεσε.