Οι επερχόμενες εκλογές στις 21 Μαΐου και ο μετρ των εκλογικών αναμετρήσεων, Ηλίας Νικολακόπουλος ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αναφέρθηκαν στον «αέρα» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega το βράδυ της Παρασκευής (05/05). Αφορμή στάθηκε η κυκλοφορία του επόμενου τεύχους της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» και ο Γιάννης Πρετεντέρης «άρπαξε» την ευκαιρία να πειράξει την anchorwoman του Mega, Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Γιάννη, οι εκλογές επί πολλά έτη ήταν συνυφασμένες με τον γκουρού τον εκλογών, τον Ηλία Νικολακόπουλο και το Βήμα έχει την Κυριακή ένα βιβλίο που είχε γράψει ο ίδιος» τόνισε αρχικά η Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Κατ’ αρχήν με τον Ηλία Νικολακόπουλο είναι συνυφασμένες οι πρώτες εκλογές που κάναμε μαζί τον Νοέμβριο του 1989. Δεν είχες γεννηθεί ακόμα Κατερίνα» είπε εν συνεχεία ο Γιάννης Πρετεντέρης με Κατερίνα Παναγοπούλου να γελάει και να σχολιάζει: «Είχα αλλά ας μην το συζητήσουμε».

«Και ολοκληρώσαμε με τις εκλογές του 2015. Μετά, το 2019, δεν υπήρχε MEGA δυστυχώς και έτσι χάσαμε τις εκλογές του ’19. Το 2023 βέβαια υπάρχει MEGA αλλά δεν υπάρχει ο Ηλίας δυστυχώς και θα μας λείψει και πολύ. Το βήμα, λοιπόν, θα επανεκδόσει ένα κλασικό βιβλίο του Ηλία που είναι ουσιαστικά η εκλογική ιστορία στην Ελλάδα τον 20ο αιώνα, λέγεται “Εκλογών Πάθη” και πηγαίνει περίπου ως τις εκλογές του 1993. Θα έχουμε και έναν δεύτερο τόμο στις επόμενες εκλογές. Είναι έτσι μια μικρή αναφορά στο όνομα και τη δουλειά αυτού του μεγάλου εκλογολόγου και φίλου μας και καλού ανθρώπου» πρόσθεσε ο Γιάννης Πρετεντέρης.