Μετά τον χαμό του Στέφανου Χίλα και τους κριτές του MasterChef 2023 στο επεισόδιο της Τρίτης (2/5) με τον διαγωνιζόμενο να μην παραδέχεται ότι έκαψε το κρέας του και να μην μπορεί να δεχτεί με τίποτα ότι το ψήσιμο στο κρέας που είχε κάνει αντίπαλός του στην ασυλία, ο Θόδωρος, ήταν καλύτερο από το δικό του, Στέφανος και Μαρία Λαζαρίδου βρέθηκαν υποψήφιοι και έπρεπε να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι.

Οι τρεις chef κριτές, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2023 τον καταξιωμένο chef Προκόπη Κουρή, ο οποίος είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πιάτο αντιγραφής, με βασικό πρωταγωνιστή το μπαρμπούνι.

Για την ακρίβεια ο καλεσμένος σεφ έφτιαξε μπαρμπούνι γεμιστό με jalapenos salsa και βασιλικό, γαλάκτωμα yuzu kosho, πουρέ σέσκουλο – green shiso leave, beurre blanc με σάκε και kaffir lime.

Η Μαρία κι ο Στέφανος έπρεπε να δείξουν προσήλωση, έμφαση στην λεπτομέρεια και να καταφέρουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους ούτως ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα και να παραδώσουν ένα πιάτο αντιγραφής που θα ξεχώριζε.

Οι κριτές βαθμολόγησαν κι αξιολόγησαν το πιάτο των δύο παικτών κι αποφάσισαν πως ο Στέφανος είχε την χειρότερη επίδοση και δεν θα λάμβανε μία θέση στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού.

To πιάτο της Μαρίας πήρε 7 βαθμούς από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 πήρε από τον Πάνο Ιωαννίδη, Ο καλεσμένος σεφ της έδωσε 8 βαθμούς, λέγοντας πολύ καλά για το πιάτο της, ενώ πήρε 8 βαθμούς από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Η διαγωνιζόμενη συγκέντρωσε 31 βαθμούς συνολικά.

Η προσπάθεια του Στέφανου πήρε 6/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά και 7/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη. Ο Προκόπης Κουρής του έδωσε 7/10, ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον βαθμολόγησε με 7 βαθμούς. Συνολικά ο Στέφανος συγκέντρωσε 27 βαθμούς με αποτέλεσμα να αποχωρεί από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής.

Οι παίκτες, οι κριτές και το κοινό έζησαν έτσι το απόλυτο deja vu, αφού την ίδια μαγειρική μονομαχία είχαμε δει και δύο χρόνια πριν, στο MasterChef 5 με την ίδια κατάληξη.

«Δε σκέφτομαι “αχ δεν μπήκα”. Δε με χαλάει καθόλου. Έχω μια ωραία ζωή, όταν τα έχεις καλά με εσένα, είσαι γενικά χαρούμενος, έχεις ανθρώπους δίπλα σου θα ήταν το τελευταίο που θα με στεναχωρούσε», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου.

«Κι είμαι στην τελική δεκάδα του MasterChef. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!», δήλωσε γεμάτη ενθουσιασμό η Μαρία.

Έτσι στην τελική δεκάδα είναι oι:

Αλέξανδρος

Άγγελος

Γιώργος Πορφύρης

Δημήτρης

Θόδωρας

Ηλίας Καζιόλι

Μαρία Μπέη

Μαρία Λαζαρίδου

Μότο Μότο

Νίκος Τράκας