Με σκοπό την νίκη και τα 1.000 ευρώ διαγωνίστηκαν τη Δευτέρα (24/4) οι παίκτες του MasterChef με τον «διαβασμένο» Στέφανο Χίλα να την… φέρνει στους συμπαίκτες του «Εντάξει, το ξεφτίλισε τώρα ο Στέφανος» και να προκαλεί «ξινισμένα» μούτρα, ενώ προηγουμένως η Μαρία Μπέη άκουγε να της ζητούν συγνώμη «Είπα πολλά κακά πράγματα για σένα, άλλαξα γνώμη».

Ο Άγγελος Τσιγκάκος φαίνεται πως ενοχλήθηκε με το ύφος της Μαρίας Λαζαρίδου και αμέσως δημιούργησε ένα νέο beef «κατσαδιάζοντας» τόσο την ίδια όσο και το πιάτο της. Όταν ρωτήθηκε για το πιάτο που παρουσίασε στους κριτές η παίκτρια υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός «στέλνοντάς το στην… τουαλέτα».

«Εμένα μου άρεσε όταν η Λαζαρίδου πέρασε από τον δικό μου πάγκο. Εγώ δεν κάνω γενικά βόλτες, δεν είμαι περίεργος άνθρωπος. Περνάει η Λαζαρίδου και κοιτάει με μία περιφρόνηση το πιάτο μου. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι και το πιο όμορφο πιάτο, το ξέρω και μόνος μου. Το να περνάς με περιφρόνηση και να ‘χεις βάλει μια κου@@@δα τώρα στο πιάτο με δυο μπισκότα… έτσι φαινόταν τουλάχιστον. Σαν να παίρνεις τα μπισκότα, να κλείνεις την κου@@@δα και να το τρως. Καλή σας όρεξη. Τώρα κι εγώ γίνομαι κακός, γιατί δε μπορώ να βλέπω αυτή την περιφρόνηση. Δεν ξέρεις, δεν το ‘χεις φάει. Εμένα τουλάχιστον δεν μου είπαν οι κριτές: no, no, αυτό δεν τρώγεται».

Νωρίτερα, τόσο ο Σωτήρης Κοντιζάς όσο και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν έμειναν καθόλου ενθουσιασμένοι από το πιάτο που παρουσίασε στη δοκιμασία του MasterChef η Μαρία Λαζαρίδου.

«Δύσκολο. Έχεις κάνει πιο όμορφα πιάτα. Ένιωσα ότι δοκίμασα ένα πιάτο με πολύ περισσότερους περιορισμούς. Είναι πολύ δύσκολο. Μα το δοκίμασες;», παρατήρησε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

O νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Σε αυτό το Test Δημιουργικότητας οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να ανακαλύψουν μαγειρικά την Ελλάδα. Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είχαν ετοιμάσει ένα γαστρονομικό ταξίδι στις 13 περιφέρειες της χώρας με χαρακτηριστικές πρώτες ύλες, που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Τα καλύτερα πιάτα τα είχαν ο Ηλίας και ο Νίκος. Ωστόσο, το Τεστ Δημιουργικότητας και το έπαθλο των 1.000 ευρώ κέρδισε ο Nίκος Τράκας.

Ο Δημήτρης Μπέλλος, η Μαρία Λαζαρίδου και ο Θόδωρος είχαν τις χειρότερες προσπάθειες και είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση στο αποψινό επεισόδιο του MasterChef!