Μετά το «καλάθι του νοικοκυριού» σειρά έχει το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού» ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) τον Ιανουάριο σε δείγμα 1.000 καταναλωτών, το πρώτο 3μηνο της λειτουργίας αυτής της πρωτοβουλίας, το 64% του κοινού δηλώνει ότι αγοράζει προϊόντα από το καλάθι. Το 85% υποστηρίζει ότι δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κάτι που είναι αναμενόμενο, καθώς το πρόβλημα της ακρίβειας είναι πολυπαραγοντικό και διεθνές. Και στη συντριπτική τους πλειονότητα (ποσοστό 84%) οι καταναλωτές τονίζουν ότι θα προτιμούσαν να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα παρά το «καλάθι του νοικοκυριού».

Οι «Ράδιο Αρβύλα» θέλησαν στην εκπομπή τους της Δευτέρας (20/3) να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό «καλάθι του νονού» εμπνευσμένο από την ταινία «Ο Νονός».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη που είναι ο αγαπημένος όλων στην εκπομπή «Αρβύλα» για σχολιασμό.

Το βίντεο δείχνει τον Μάρλον Μπράντο ως Βίτο Κορλεόνε και μας μεταφέρει στην επική σκηνή όπου έχουν συγκεντρωθεί όλες οι οικογένειες της Μαφίας της Νέας Υόρκης.

Εκεί, λοιπόν, ο Νονός αναφέρει: «Οι εποχές είναι δύσκολες, γι΄ αυτό με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου ο Άδωνις και μου είπε “Νονέ, κάνε κάτι να βοηθήσετε”. Ο νονός πάντα βοηθάει τους φίλους. Ετοίμασα το καλάθι του νονού με πασχαλινά δώρα. Θα ψωνίσετε όλοι υποχρεωτικά από το καλάθι του νονού. Αλλιώς κάποιοι από εσάς ίσως να μην κάνουν φέτος Πάσχα» λέει χαρακτηριστικά στην ομήγυρη.

Στη συνέχεια στην σκηνή εμφανίζεται ο Μάικλ Κορλενόνε, τον οποίο υποδύεται ο Αλ Πατσίνο. Η Νταϊάν Κίτον, η Κέι Κορλεόνε μαζί με παιδιά της φαμίλιας βγαίνουν από το σπίτι.

Ακολουθεί η στιχομυθία:

«Που τα πας τα παιδιά;» της λέει ο Μάικλ Κορλεόνε.

«Πάμε για τα Πασχαλινά» απαντάει εκείνη.

«Θέλω να προσέξεις όλες οι αγορές πρέπει να γίνουν από το καλάθι του Νονού» της επισημαίνει ο πρωταγωνιστής.

«Αλλιώς τι θα πάθω;» ρωτάει με απορία η σύζυγός του.

Η απάντηση δίνεται ως εξής. Η εικόνα μας μεταφέρει σε μια σκηνή των ταινιών όπου ο Σόνι Κορλεόνε (Τζέιμς Κάαν) χτυπάει κάποιον σε έναν δρόμο, λέγοντάς του «γιατί δεν ψωνίζεις από το καλάθι του νονού; Δεν σου αρέσουν οι προσφορές; Δεν γουστάρεις τον Άδωνι; Είσαι ζαίος ε; τρέχα να πάρεις ό,τι έχει μέσα το καλάθι του νονού».

Και για το τέλος, η παρότρυνση-απειλή από τον αφηγητή.

Αυτό το Πάσχα ο Άδωνις σας κάνει μια πρόταση που δεν μπορείτε να αρνηθείτε και όλοι πρέπει να ακολουθήσετε αλλιώς… και ακούγονται πυροβολισμοί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 6ο λεπτό