Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο Ισίδωρος και η Μαρίνα περιμένουν με αγωνία την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των απαγωγέων. Η Ιουλία και η Αντιγόνη βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος προσπαθεί να το σκάσει και καταλήγει αναίσθητος στο πάτωμα, χτυπημένος. Η Μυρτάλη απαιτεί εξηγήσεις από την Αθηνά για την παραμονή τής Άννας στο ελαιοτριβείο και τελικά οι δύο γυναίκες μαλώνουν άσχημα. Παράλληλα, ο Πότης εξομολογείται στον Αποστόλη πως είναι τσιμπημένος με την αδελφή του, αλλά του ζητά να μην της το πει.

Η Μυρτάλη, τυφλωμένη από το μίσος, εκλιπαρεί τον Αλέξη να βγάλει την Αθηνά από τη μέση. Ο Φίλιππος ζητά από τη Βασιλική να κάνουν πλάτες στην Ειρήνη για να συναντιέται με τον Λεωνίδα. Ο Άρης, υπό το βάρος του χρέους, ενδίδει στην πρόταση του Δημοσθένη και δέχεται να συνεργαστεί στις παράνομες δουλειές του. Η Ισμήνη ανακαλύπτει ένα τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας στην τσέπη του Κωνσταντίνου και απαιτεί εξηγήσεις.

Η «Γη της ελιάς» έρχεται απόψε στις 21:00, στο Mega, με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο.

Η υπομονή της Μαρίνας και του Ισίδωρου δοκιμάζεται, καθώς περνάει ακόμα μία ημέρα χωρίς επικοινωνία από τους απαγωγείς. Ο Κουράκος αποφασίζει να προχωρήσει σε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να τους εντοπίσουν όταν ζητήσουν λύτρα. Ο Άρης, υπό την καθοδήγηση του Δημοσθένη, βουτάει στα βαθιά και μπλέκει με το εμπόριο ναρκωτικών. Ο Κωνσταντίνος προσπαθεί να πείσει την Ισμήνη πως δεν υπάρχει άλλη γυναίκα, όμως εκείνη αρνείται να ακούσει τις δικαιολογίες του. Οι απαγωγείς τελικά κάνουν το πολυπόθητο τηλεφώνημα στον Ισίδωρο και ζητούν τεράστιο ποσό, με τη διορία να λήγει σε τρεις ημέρες. Ο Αλέξης ενδίδει στην πίεση της Μυρτάλης και κόβει τα φρένα στο αμάξι της Αθηνάς. Αγνοεί όμως πως μέσα στο αμάξι της θα βρεθεί και η μητέρα του με την Αναστασία.