Ο Παύλος Λούλης, ο Χρήστος Πολιτάκης και ο Σταύρος Παπαδόπουλος ήταν οι τρεις παίκτες στο Τεστ Δημιουργικότητας που δεν έπεισαν τους κριτές, με αποτέλεσμα να ακούσουν το όνομά τους στους υποψήφιους προς αποχώρηση. Στο επεισόδιο της Τρίτης (7/2) μονομάχησαν σε ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής στο MasterChef με στόχο να παραμείνουν στον διαγωνισμό.

Το πιάτο που έκρυβε η καμπάνα ήταν ορτύκι με γλάσο μπαχαρικών crumble από τραχανά και πέτσα κοτόπουλο, πουρέ παστινάκι, πίκλα, σέλερι μήλο και τζελ από χουρμάδες.

Όση ώρα οι παίκτες δοκίμαζαν το πιάτο, ο Σωτήρης Κοντιζάς τους επισήμανε τα σημεία που πρέπει να προσέξουν.

Η μεγαλύτερη δυσκολία κρύβεται στο ξεκοκάλισμα του ορτυκιού, σύμφωνα με τον κριτή, κάτι που ενδεχομένως θα προκαλούσε «πονοκέφαλο» στον Παύλο και στον Σταύρο, οι οποίοι θα δούλευαν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη πρώτη ύλη.

Οι τρεις κριτές αξιολόγησαν τις προσπάθειές τους κι αποφάσισαν πως ο Σταύρος είχε το χειρότερο πιάτο, μιας και περιείχε πολλές αστοχίες.

Επέστρεψε για να διεκδικήσει ξανά μια θέση ο «παλιός» – Ο Ηλίας Κιαζόλι γύρισε στα λημέρια του και «ακόνισε» τα μαχαίρια του

Με τις νέες διαδικασίες, ο Σταύρος είχε την δυνατότητα να διεκδικήσει ξανά την παραμονή του στο MasterChef, αντιμετωπίζοντας έναν παλιότερο παίκτη που έχει περάσει από τον διαγωνισμό και διεκδικεί κι ο ίδιος την θέση. Αυτός ήταν ο Ηλίας Κιαζόλι, ο οποίος ήρθε με φόρα στον διαγωνισμό. Με την εμφάνισή του αρκετοί πάγωσαν καθώς ήταν από τους πιο δυνατούς παίκτες του MasterChef κι είχε προκαλέσει πολλές ταραχές.

Ο Ηλίας Κιαζόλι επέστρεψε στα λημέρια του με τον Πορφύρη να τον θυμάται ήδη από το δικό τους παιχνίδι.

Κάποιοι από τους παίκτες τον ήξεραν ήδη απέξω και άλλοι τον είχαν παρακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στο παιχνίδι.

«Έχει αφήσει το στίγμα του. Κατά καιρούς πιστεύαμε ότι είναι κρυμμένος κάπου στην αποθήκη τροφίμων και θα πεταχτεί μπροστά μας, γιατί ήταν τέτοιο το πάθος του να επιστρέψει στον διαγωνισμό… Να υποδεχτούμε τον Ηλια Κιαζόλι», ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στους διαγωνιζόμενους και τον Σταύρο που είχε την χαμηλότερη βαθμολογία στο πιάτο αντιγραφής.

Φανερά αλλαγμένος, ο Ηλίας ευχήθηκε στους σεφ και κριτές να τους ζήσουν τα παιδιά τους, με τους διαγωνιζόμενους να θυμούνται στιγμές από την πορεία του Ηλία στο MasterChef.

«Ξαναγύρισα γιατί το ήθελα πάρα πολύ για να ξαναπροσπαθήσω. Μετά από τόσες προσπάθειες το χρωστάω και στο κοινό», είπε στην κάμερα ο Ηλίας. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι γνωρίζει τον Γιώργο Πορφύρη, τον πρώτο «εισβολέα», αλλά και τον Παύλο που μιλούσαν μέσω των social media.

Απογοητευμένος ήταν ο Σταύρος με τον αντίπαλό του. «Με τρομάζει πάρα πολύ η παρουσία του Ηλία. Πίστευα κάτι πιο… light. Τον θεωρούσα καλό μάγειρα κι όταν έβλεπα τα MasterChef. Αν κερδίσω που δεν το πιστεύω, σημαίνει ότι νίκησε ο Δαυίδ τον Γολιάθ!», δήλωσε ο Σταύρος.

O Δημήτρης από την πλευρά του χάρισε μερικές μοναδικές ατάκες για τον Ηλία: «MasterChef 4 Ηλίας. Εντάξει, όλοι τον έχουμε δει, ξέρουμε ποιος είναι πολύ καλά. Θυμάμαι τις κοντρίτσες που είχε με την ομάδα Σταύρος, Σταυρής και γενικά όλο το παρεάκι εκεί πέρα και τους θεωρούσε ότι είναι η κλίκα και τους βαρούσαν τους υπόλοιπους. Θυμάμαι και το αγγούρι που έφαγε στο τέλος».

«Πέταξε» τον καινούριο έξω από τον διαγωνισμό και πήρε την θέση του

Το θέμα ήταν ελεύθερο κι έτσι οι παίκτες μπορούσαν να ετοιμάσουν, είτε αλμυρό, είτε γλυκό πιάτο.

Με απόφαση των κριτών, ο Ηλίας είναι ο διαγωνιζόμενος που επιστρέφει στο σπίτι του MasterChef.

Ο Ηλίας που το κοινό τον γνώρισε για πρώτη φορά στο MasterChef 4, αφού παρέλαβε την άσπρη ποδιά από τον Σωτήρη Κοντιζά, έκανε δηλώσεις στις κάμερες.

«Τέλεια. Αυτήν την ποδιά την ξαναφόρεσα. Ελπίζω να μην τη βγάλω σύντομα. Αυτή τη φορά μπαίνω με μόνο στόχο να κερδίσω».

Έτσι καλωσόρισαν τον Ηλία οι συμπαίκτες του

Αν κι οι περισσότεροι περίμεναν το κουδούνι του σπιτιού του MasterChef να χτυπήσει ο Σταύρος, τελικά αυτός που μπήκε στο παιχνίδι δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Κιαζόλι.

Ο Γιώργος Πορφύρης ως «παλιός» αγκάλιασε τον Ηλία. Οι υπόλοιποι παίκτες τον χειροκρότησαν, με τη Στέλλα να τον χαρακτηρίζει πιο χαμηλών τόνων, σε σχέση με τον Πορφύρη.

Στη συνέχεια ρώτησαν τον παλιό παίκτης πώς πήγε η δοκιμασία. «Οι κριτές είπαν στον Σταύρο ότι ήταν το καλύτερο πιάτο που είχε φτιάξει ποτέ, όμως εγώ είχα καλύτερο ψάρι», αποκάλυψε ο Ηλίας για την κριτική που δέχτηκαν και το πιάτο που τον έβαλε ξανά στον διαγωνισμό μαγειρικής.

«Είμαι εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι έτοιμος να τα πάμε τέλεια φέτος και να μαγειρεύουμε συνέχεια… Γουστάρω πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ» είπε ο Ηλίας, λέγοντας στους συμπαίκτες του ότι μπορεί να κοιμηθεί όπου να ‘ναι.

Στη συνέχεια, οι διαγωνιζόμενοι θέλησαν για πλάκα να… καλωσορίσουν τον Γιώργο Πορφύρη στο σπίτι, αφού η είσοδος του την περασμένη εβδομάδα ήταν… κάπως! «Ζήλεψα. Θέλω να νιώσω κι εγώ λίγη αγάπη και φροντίδα» είπε ο Πορφύρης, με τους παίκτες να τον καλωσορίζουν με χειροκροτήματα και γέλια.