Μετά την αποχώρηση του Έλσον-Γιάννη την περασμένη Παρασκευή, 23 επίδοξοι MasterChefs συνεχίζουν την πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου, του τροπαίου και του επάθλου των 50.000 ευρώ!

Η εβδομάδα του MasterChef 2023 ξεκίνησε στο επεισόδιο της Δευτέρας (6/2) με το πρώτο Τεστ Δημιουργικότητας της χρoνιάς.

Σε αυτό οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αναδείξουν ένα ζευγάρι υλικών, που πρωταγωνιστούν σε διαφορετικές εθνικές κουζίνες.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, σε κάθε Mystery Box ή Τεστ Δημιουργικότητας, ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας της τελευταίας ομαδικής δοκιμασίας θα είχε στη διάθεση του μερικά πλεονεκτήματα.

Έτσι οι κριτές ζήτησαν από τον αρχηγό των «μπλε» Γιώργο Πορφύρη να αποφασίσει αν θα διαγωνιστεί, καθώς και να δώσει σε έναν παίκτη της επιλογής του το πρώτο ζευγάρι υλικών.

Ο βετεράνος του MasterChef προτίμησε να μη μαγειρέψει και να παρακολουθήσει τη δοκιμασία από την ασφάλεια του εξώστη. Αυτό αυτομάτως τον εξαίρεσε από τη διεκδίκηση των 1.000 που θα κέρδιζε ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας.

«Μη με νευριάζεις» – Τα «πήρε» ο Πορφύρης με τον Γιάννη

Το τρίτο και τελευταίο πλεονέκτημα του αρχηγού ήταν να επιλέξει ποιοι παίκτες θα ετοίμαζαν πιάτο μέσα σε 60 λεπτά και ποιοι σε 40 λεπτά. Ο Γιώργος έκρινε πως σε λιγότερο από μία ώρα, μπορούν να μαγειρέψουν οι: Πωλίνα, Δώρα, Νίκος Τρ, Άγγελος, Θοδωρής, Δημήτρης, Βαγγέλης, Νικήτας, Γιάννης, Παύλος και Αλέξανδρος.

Στο άκουσμα του ονόματός του, ο Γιάννης έμεινε έκπληκτος, καθώς περίμενε ότι ο Πορφύρης δε θα τον δυσκόλευε.

«Έχω νευριάσει. Έχω ξενερώσει μάλλον», είπε on camera φανερά ενοχλημένος, ενώ δε δίστασε να εκφράσει τα παράπονά του και στον αργηγό των «μπλε», που είχε ανέβει στον εξώστη.

Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους, με τον Γιώργο Πορφύρη να λέει μεταξύ άλλων στον Γιάννη «Χαζός είσαι; Τι κάνεις ρε; Μη με νευριάζεις».

Αυτοπροτάθηκε για τέταρτος κριτής και αιφνιδίασε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο – «Άλλο και αυτό!»

Στην καθιερωμένη του βόλτα ανάμεσα στους πάγκους την ώρα που οι παίκτες έτρεχαν και δεν έφταναν για το τεστ δημιουργικότητας ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ήρθε αντιμέτωπος με μία έκπληξη…

Δεν περίμενε σίγουρα να ακούσει τις βλέψεις του Θόδωρου για να μετατρέψει την τριάδα των κριτών σε τετράδα και την αφεντιά του να κάτσει στην τέταρτη καρέκλα.

Ψύχραιμος τον ρώτησε ποια είναι τα προσόντα του για να μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο του κριτή με τον διαγωνιζόμενο να δίνει σπαρταριστή απάντηση.

«Άλλο και αυτό! Δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Περίμενε όμως, θα σταθώ στο ύψος μου. Θόδωρε, πες μου τρία χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σου όπλο για να σταθείς δίπλα μας του χρόνου» ρώτησε ο «θείος Λεό».

«Η ηρεμία μου, η ομορφιά μου και η χαίτη μου» απάντησε ο Θόδωρος.