Ο Αιμίλιος από την Αγία Νάπα, είναι 27 ετών και έχει δουλέψει σε ξενοδοχεία και εστιατόρια εδώ και 10 χρόνια. Μαγείρεψε ενώπιον των κριτών του MasterChef και μίλησε για το bullying που δεχόταν και τον ανάγκασε τα τελευταία δύο χρόνια να παρατήσει την μαγειρική. Ο νεαρός παίκτης ανέφερε πως είναι σε διαδικασία φυλομετάβασης και σε ενδεχόμενο που κερδίσει τον διαγωνισμό, θα τον βοηθήσει στην εγχείρηση.

«Βγήκα εκτός κουζίνας για λόγους μπούλινγκ. Η μη αποδοχή ήταν αυτό που με ανάγκασε να αποσυρθώ. Είναι η μη σεξουαλική αποδοχή. Είμαι τρανς και με αποκαλούσαν με το όνομα της ταυτότητας κυρίως ή πολλές φορές το έκαναν σκόπιμα. Κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται και δεν το δέχονται για διάφορους λόγους. Το να το συνειδητοποιήσω εγώ ήταν πανεύκολο. Το να το μεταδώσω, να το πω και να το δείξω ήταν το δύσκολο. Τώρα να είσαι κάπου που δεν νιώθεις άνετα και να καταπιέζεις μια ζωή τον εαυτό σου για να είναι ο οποιοσδήποτε εντάξει; Καταπιέζεις εσένα. Αν ζεις μια ζωή για να είναι οι άλλοι χαρούμενοι, τι την ζεις;

Ξεκίνησα την φυλομετάβαση τον Αύγουστο και πρέπει να παρακολουθείς ταυτόχρονα πολλούς γιατρούς, όπως ενδοκρινολόγους, ψυχολόγους, ψυχιάτρους. Είναι σαν να ξαναγεννιέσαι. Δεν είμαι για να είμαι αυτό. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου σε άλλο σώμα. Το μέσα είναι το ίδιο» είπε αρχικά ο Αιμίλιος στο MasterChef, εξηγώντας όλη την διαδικασία.

«Το χρηματικό έπαθλο είναι στην ουσία το ποσό της μεγάλης εγχείρησης. Στην ουσία η εγχείρηση θα μου χαρίσει αυτό που δεν μου χάρισε η γέννησή μου. Αν σε όλη σου την ζωή πρέπει να είσαι δυνατός και δεν μπορείς να έχεις άλλη επιλογή, το να έρθει η στιγμή που θα είσαι ευάλωτος είναι πάτημα. Δεν πρέπει. Γιατί να με πονέσεις; Δεν θα σε αφήσω να με πονέσεις. Γιατί να επιτρέψω σε κάποιον να με κάνει να πονώ» πρόσθεσε ο Αιμίλιος με δάκρυα στα μάτια.

O Αιμίλιος κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να συγκρατείται για να μην δακρύσει.

«Νομίζω ότι είμαστε ότι αισθανόμαστε. Εκεί καταλήγουμε. Είσαι πολύ θαρραλέος για να αγχώνεσαι για έναν αρακά και ένα φιλέτο» του είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Τελικά, οι κριτές του έδωσαν τη μαύρη ποδιά και έτσι θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να μπει στο σπίτι