Το τελευταίο διπλό επεισόδιο της καθηλωτικής σειράς της ΕΡΤ1 «Μια νύχτα του Αυγούστου» έρχεται την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, στις 22:00 και αναμένεται συγκλονιστικό.

Ο Μανώλης διαβάζει το γράμμα του Αντρέα και αποφασίζει να επιστρέψει στην Κρήτη. Η Μαρία και ο Κυρίτσης θορυβούνται από την απόφασή του και ετοιμάζονται να συγκρουστούν μαζί του. Ο Αντρέας νιώθει το τέλος να πλησιάζει. Θα καταφέρει να βρει τη λύτρωση για ό,τι έκανε;

Αναλυτικά, στο «Μια νύχτα του Αυγούστου» θα δούμε πως: Οι τελευταίες ημέρες της Ρηνιώς κάνουν τον Μανώλη να έρθει, επιτέλους, αντιμέτωπος με τα συναισθήματα και τις ανάγκες του. Αποδέχεται πια ότι χρειάζεται αγάπη και οικογένεια. Έτσι, όταν η Ρηνιώ φεύγει πια από τη ζωή, ο Μανώλης σκέφτεται για πρώτη φορά να αναλάβει τον ρόλο του πατέρα για τη μικρή Χριστίνα.

Αγνοεί, ωστόσο, την ύπαρξη τού γράμματος που έχει ως παραλήπτη τον ίδιο –το μυστηριώδες γράμμα του Αντρέα. Μόλις φτάνει στα χέρια του, αλλάζουν όλα. Ο Μανώλης παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στην Κρήτη.

Η Μαρία και ο Κυρίτσης, όταν μαθαίνουν ότι ο Μανώλης βρίσκεται κοντά τους, θορυβούνται για τις προθέσεις του και προετοιμάζονται για τη μεγάλη σύγκρουση. Παράλληλα, ο Αντρέας νιώθει το τέλος να πλησιάζει και παλεύει μες στο κουρασμένο του μυαλό να βρει μια κάποια λύτρωση για ό,τι έκανε.