Δυο χρόνια μετά, ο Μανώλης αποφασίζει να ψάξει για τη Ρηνιώ, ο Σταθακάκης ετοιμάζεται να καταστρέψει, με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει, τη σχέση του Βαγγέλη και της Κατερίνας, ενώ μια μυστηριώδης ένοικος αναστατώνει τον Σταύρο και την Αγάθη.

Οι εξελίξεις στο εντέκατο επεισόδιο της καθηλωτικής σειράς της ΕΡΤ1 «Μια νύχτα του Αυγούστου», που θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 22:00 αναμένονται συγκλονιστικές.

Αναλυτικά θα δούμε: Δυο χρόνια μετά, o Μανώλης βλέπει τη ζωή του και πάλι άδεια και αρχίζει να νοσταλγεί τη Ρηνιώ και τη Χριστίνα, σαν την οικογένεια που έχασε. Δεν τολμά, ωστόσο, να τις αναζητήσει ξανά, θεωρώντας πως θα τον έχουν ξεχάσει. Η Αγάθη και η Γιώτα, γνωρίζοντας ένα μεγάλο μυστικό της Ρηνιώς, παρακινούν τον Μανώλη να την ψάξει, ειδικά τώρα που η Ρηνιώ τον έχει ανάγκη όσο ποτέ. Στο μεταξύ, μια καινούρια μυστηριώδης ένοικος, η Αμαλία, καταφθάνει στην πανσιόν της Αγάθης και όλα δείχνουν ότι συνδέεται με το παρελθόν του Σταύρου. Παράλληλα, ο Αντρέας βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον ψευτοϊερέα Χρόνη και στον αποκαλούμενο «σαμάνο» της φυλακής και πρέπει να διαλέξει ποιον από τους δύο θα υποστηρίξει, ενώ ο Σταθακάκης αρχίζει να υποπτεύεται πως κάτι συμβαίνει μεταξύ της γυναίκας του, της Κατερίνας, και του δεσμοφύλακα Βαγγέλη, και οργανώνει ένα αιματηρό σχέδιο.