Προχωρημένη άνοιξη και όλοι ελπίζουν πως μια κοπάνα θα δώσει λίγο χρώμα, αλλαγή και ένταση στη μονοτονία της καθημερινότητας. Όμως τι θα γίνει όταν θα επιλέξουν όλοι να αποδράσουν στην ίδια παραλία;

Γέλιο και πολλά απρόοπτα στο διπλό επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια», που θα προβληθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στις 22:00.

Επεισόδιο 56 «Ο Κώτσος στην ΕΟΚ»: Η Μαίρη κάνει ό,τι μπορεί για να βολευτούν στο νέο τους σπίτι, ενώ η γειτονιά μας ζει, όπως όλοι, στους ρυθμούς της πολυαναμενόμενης ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ. Οι γυναίκες δοκιμάζουν στα μαλλιά τους νέους κότσους, αφού είναι μόδα στην Ευρώπη, και όλοι ονειρεύονται ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο και ψάχνουν τρόπους να το καταφέρουν, εκτός απ’ τον Αντώνη, που ως κάθετος αντιευρωπαϊστής, έχει τις ενστάσεις του. Η Νανά είναι απογοητευμένη με τη βαρετή καθημερινότητά της, ο Στέλιος με το ανήσυχο μωρό τους, που ησυχάζει μόνο με «ασυνήθιστα» νανουρίσματα, ο Λούης με την αδυναμία του να κατακτήσει ολοκληρωτικά τη Ζαμπέτα. Την ίδια ώρα, η Ελπίδα, απογοητευμένη, σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό. Αυτό θυμώνει τον Μίλτο που ξεσπά βίαια προκαλώντας την έντονη πατρική αντίδραση του Στέλιου. Μπερδεμένος ανάμεσα στα προβλήματα όλων, ο Άγγελος αδυνατεί να διακρίνει οποιαδήποτε ελπίδα για τη δική του «ευρωπαϊκή» προοπτική.

Επεισόδιο 57ο «Η κοπάνα»: Προχωρημένη άνοιξη και όλοι ελπίζουν πως μια κοπάνα θα δώσει λίγο χρώμα, αλλαγή και ένταση στη μονοτονία της καθημερινότητας. Ο Δημήτρης όλο και πιο πολύ αφοσιώνεται στα πολιτικά, αφήνοντας την Ελπίδα στο πόδι του στην καφετέρια, ενώ ο Λούης, αφοσιωμένος στην κατάκτηση της Ζαμπέτας, κάνει με το ζόρι συνένοχο τον Άγγελο σ’ ένα παράτολμο σχέδιο. Εξαπατώντας τη Μαίρη, αλλά και τον γυμνασιάρχη τους, οργανώνουν μια φιλόδοξη κοπάνα, στην παραλία. Όμως δεν είναι οι μόνοι που έχουν την ίδια ιδέα. Ο Άγγελος καταλήγει νταντά του μωρού, για χάρη των γονιών του, απτόητος όμως, θα ακολουθήσει την παρέα του στην παραλία, έστω και με τον μπέμπη. Τελικά, θα πέσουν όλοι μαζί πάνω σ’ ένα θέαμα που θα φέρει σε όλη την οικογένεια, μεγάλους μπελάδες.