«Δες και Βρες» έλεγε ο Νίκος Κουρής μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ στους παίκτες που δήλωναν συμμετοχή στο τηλεπαιχνίδι το οποίο είχε κερδίσει την αγάπη του τηλεθεατών και είχε το κοινό του. Ωστόσο, ορισμένες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και η ένταξη στο πρόγραμμα ενός νέου προγράμματος έφεραν ντόμινο αλλαγών με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές να… θέλουν να δουν αλλά να μην βρίσκουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης είχε κάνει γνωστό πως ο ηθοποιός Νίκος Κουρής θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν να βρίσκεται στο τιμόνι της παρουσίασης του τηλεπαιχνιδιού «Δες και Βρες». Ωστόσο, καταγγελίες που αφορούσαν την παραγωγό εταιρία για μη κατάθεση των ποσών που είχαν κερδίσει οι παίκτες αλλά και για οικονομικές εκκρεμότητες σε εργαζομένους, ήρθαν στο φως.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες που έφτασαν και στα γραφεία της ΕΡΤ, δεν αφορούν τη δημόσια τηλεόραση και τους υπευθύνους της αλλά την παραγωγό εταιρεία του τηλεπαιχνιδιού «Δες και Βρες».
Η ΕΡΤ θέλοντας να σταθεί στο πλευρό και των εργαζομένων και των παικτών του «Δες και Βρες» κίνησε κάθε νομική διαδικασία που μπορούσε ώστε να πληρωθούν τα ποσά και ανέλαβε τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις υπήρχαν αν και δεν ήταν δική της υποχρέωση.

Εξάλλου, πολλές φορές κατά το παρελθόν, υπεύθυνοι τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις δεν παίρνουν θέση και σίγουρα, δεν… τρέχουν να πληρώσουν ή να δεσμευθούν πως θα καλυφθούν οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες προκύπτουν με αποτέλεσμα παίκτες και εργαζόμενοι να αναζητούν μάταια τα λεφτά και το δίκιο τους.

Το μέλλον του «Δες και Βρες» μετά την μετακόμιση του στην ΕΡΤ2

Νίκος Κουρής Δες και Βρες

Και ενώ οι τηλεθεατές περίμεναν τη νέα σεζόν να παρακολουθήσουν το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ τελικά θα το δουν από την ΕΡΤ2 με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και θα προβάλλεται κάθε μεσημέρι στις 13:00.

Για πόσο όμως θα προβάλλεται από την συχνότητα της ΕΡΤ2 το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» είναι αβέβαιο και αυτό γιατί τα επεισόδια τα οποία θα προβληθούν είναι ήδη γυρισμένα. Η λεγόμενη «κάβα» δεν ξεπερνά τα 15 επεισόδια και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει μετά την προβολή τους.

Μια λύση προκειμένου να συνεχίσει να προβάλλεται το «Δες και Βρες» είναι η εκχώρηση των δικαιωμάτων του τηλεπαιχνιδιού στην ΕΡΤ κάτι που όμως, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν το επιθυμεί η εταιρεία παραγωγής.

Γιατί δεν μπορεί να γυρίσει στην ΕΡΤ1 το τηλεπαιχνίδι

Ακόμα όμως και όλα τα προβλήματα γύρω από το τηλεπαιχνίδι να λυθούν, είναι δύσκολο να αφήσει την συχνότητα της ΕΡΤ2 και να γυρίσει στην συχνότητα της ΕΡΤ1 τη φετινή σεζόν, καθώς το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί και ήδη έχει ανακοινωθεί η εκπομπή η οποία θα προβάλλεται στην ώρα που άλλοτε προβαλλόταν το «Δες και Βρες».

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά προετοιμάζονται για την πρεμιέρα της εκπομπής τους «Πρωίαν σε είδον» τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Σε αντίθεση με τον τίτλο της εκπομπής τους όμως, το δίδυμο θα βγει στον «αέρα» της ΕΡΤ1 στη 1 το μεσημέρι και θα κρατά συντροφιά στους τηλεθεατές μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το δελτίο τύπου για τους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά

Το επίσημο δελτίο Τύπου της ΕΡΤ αναφέρει: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά θα μας κρατούν συντροφιά καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:00-15:00, στο νέο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022. Η εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» συνδυάζει το χιούμορ και την καλή διάθεση με την ενημέρωση και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες. Διασκεδαστικά βίντεο, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, ειδήσεις και συζητήσεις αποτελούν την πρώτη ύλη σε ένα δίωρο, από τις 13:00 έως τις 15:00, που σκοπό έχει να ψυχαγωγήσει, αλλά και να παρουσιάσει στους τηλεθεατές όλα όσα μας ενδιαφέρουν.

Ο Φώτης και η Τζένη θα αναζητήσουν απαντήσεις σε καθετί που μας απασχολεί στην καθημερινότητα, που διαρκώς αλλάζει. Θα συναντήσουν διάσημα πρόσωπα, θα συζητήσουν με ανθρώπους που αποτελούν πρότυπα και εμπνέουν με τις επιλογές τους. Θα γίνουν η ευχάριστη μεσημεριανή παρέα που θα κάνει τους τηλεθεατές να χαμογελάσουν, αλλά και να ενημερωθούν και να βρουν λύσεις και απαντήσεις σε θέματα της καθημερινότητας.

Η εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» θα μιλήσει με όλους και για όλα. Θα βγει στον δρόμο, θα επικοινωνήσει με όλη την Ελλάδα, θα μαγειρέψει νόστιμα φαγητά, θα διασκεδάσει και θα δώσει έναν ξεχωριστό ρυθμό στα μεσημέρια μας.

Καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 13:00 έως τις 15:00, ο Φώτης Σεργουλόπουλος λέει την πιο ευχάριστη «Καλησπέρα» και η Τζένη Μελιτά είναι μαζί του για να γίνει η κάθε ημέρα της εβδομάδας καλύτερη».

Η θέση του Νίκου Κουρή

Ο Νίκος Κουρής, ο οποίος βρίσκεται και στο τιμόνι της παρουσίασης του τηλεπαιχνιδιού «Δες και Βρες» βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» το περασμένο Σάββατο (01/10) όπου για πρώτη φορά μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως τόνισε ο ηθοποιός, το «Δες και Βρες» παίρνει παράταση αλλά ακόμα και όσα γνωρίζει και εκείνος είναι περιορισμένα.

«Στην πραγματικότητα δεν έχω μάθει τίποτα αλλά μόνο αυτό που με αφορά. Το παιχνίδι παίρνει μια παράταση μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Θα είχαμε ξεκινήσει έτσι κι αλλιώς αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με τον παραγωγό. Δεν θέλω να πω παραπάνω γιατί δεν αισθάνομαι πολύ καλά. Έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ κι είναι κρίμα γιατί είναι ένα παιχνίδι που αγαπάμε πολύ.

Θα πάνε στην ΕΡΤ 2 κάποια επεισόδια, μια κάβα να προβάλλεται κι ελπίζουμε να ξεκινήσουμε γυρίσματα Δεκέμβρη με Γενάρη, αν η ομάδα μπορέσει να είναι μαζί. Υπάρχει ένα θέμα με τα δικαιώματα. Δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή η ΕΡΤ ή ένας άλλος παραγωγός να αναλάβει το παιχνίδι γιατί δεν τα έχουν. Είναι νομικό το θέμα. Περιμένουμε να δούμε ποιος θα πάρει τα δικαιώματα και ποιος παραγωγός θα το αναλάβει», χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουρής.