Μέσα από τη νέα του σειρά «Maestro», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θέλει να πει μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν 8 διαφορετικοί χαρακτήρες τους οποίους όμως ενώνει η μουσική. Το νέο πρόγραμμα, θα προβληθεί από το Mega και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:30.

Λίγο πριν την πρεμιέρα, οι συντελεστές της νέας σειρά του Mega «Maestro» και ο δημιουργός της Χριστόφορος Παπακαλιάτης, συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ και τους έδωσαν μια «γεύση» από την ιστορία που θα ξετυλιχθεί στους δέκτες τους μέσα από τα 9 επεισόδια.

Ενδοοικογενειακή βία και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ομοφυλοφιλία στις μέρες μας είναι δυο μόνο από τα θέματα που «αγγίζει» η νέα σειρά του Mega.

Θα μπορούσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης να περάσει τα μηνύματα που θέλει μέσα από μια κωμική σειρά; «Μπορείς και μέσα από μια κωμική σειρά να περάσεις μηνύματα, δεν ξέρω αν εγώ έχω την ικανότητα με απόλυτη συνέπεια να γράψω μόνο κωμωδία. Εμένα μου αρέσει να γράφω όλων των ειδών τα συναισθήματα. Έτσι μου βγαίνει. Θα ήθελα πάρα πολύ να γράφω μια πάρα πολύ ωραία κωμωδία. Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω. Έχω δοκιμάσει πολλές φορές μόνος μου να γράψω ένα κωμικό επεισόδιο και μόλις περάσει πολύ ώρα αρχίζει και μου λείπει το άλλο συναίσθημα. Δηλαδή όταν είμαι μόνο με το συγκινητικό συναίσθημα θέλω και το χιούμορ. Πιστεύω ότι στη ζωή όλα υπάρχουν και αυτό μου πάει εμένα σα χαρακτήρα» ανέφερε ο ίδιος στο Newsbeast.

Σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό «ευαίσθητα θέματα», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εξήγησε πως: «Πολλοί με ρωτάνε για “ευαίσθητα θέματα”. Δεν θεωρώ ότι είναι ευαίσθητα θέματα είναι πραγματικά θέματα. Ο τρόπος που θα τα προσεγγίσεις πρέπει να έχει ευαισθησία, αξιοπρέπεια και πιστεύω ότι πάντα το έκανα αυτό στις δουλειές μου. Είτε τηλεοπτικές είτε κινηματογραφικές. Ήθελα να γράψω μια ιστορία με οκτώ-δέκα πρωταγωνιστές, μοντέλα της κοινωνίας σήμερα. Κάποια καλά, κάποια κακά. Άνθρωποι που υπάρχουν γύρω μας. Άνθρωποι πραγματικοί, που κινούμαστε ανάμεσα τους και που μπορεί να είμαστε και εμείς εν δυνάμει, οπότε έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Και φυσικά, όλο αυτό να έχει μια βάση, μια πλοκή, γιατί όλοι αυτοί συναντιούνται, και η μουσική να το δέσει όλο αυτό».

Μαρία Καβογιάννη: Δεν μου δημιούργησε φόβο, μου δημιούργησε συγκίνηση

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας είναι ο χαρακτήρας που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στη νέα σειρά «Maestro». Η ίδια εύχεται κάποια στιγμή ο κόσμος να αλλάξει και να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.
«Μου δημιούργησε συγκίνηση και εσωτερική ανάγκη σαν μέσα από το στόμα αυτής της ηρωίδας να μιλάνε όλες αυτές οι γυναίκες. Εύχομαι κάποια στιγμή γη κοινωνία, ο κόσμος, οι άνθρωποι να αλλάξουν, να καλλιεργηθούν και να γίνει μια γη που θα ανήκει και θα χωράει όλους μας, ισότιμα. Είναι ουτοπικό αλλά μακάρι» ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη στο Newsbeast.

Maestro: Οι πρωταγωνιστές

Στην σειρά «Maestro» πρωταγωνιστούν οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη και ο Γιώργος Μπινιάρης.