Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής του Ηλία Ψινάκη, «Στο Γηροκομείο», που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καλεσμένη ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, με την οποία ο παρουσιαστής αποκάλυψε πως τους συνδέει φιλία χρόνων, ενώ ήρθε και στο φως η… συμμετοχή του στο να προχωρήσει ο ρόλος του Γιάννη Μπέζου στο σίριαλ «Οι Απαράδεκτοι».

Αρχικά, ο Ψινάκης έδωσε το υπόβαθρο της γνωριμίας τους. «Την ξέρω από μικρούλα, από το ’83, ’84. Όταν γύρισα από την Αμερική, έκανα πολύ παρέα με τον Σταμάτη Φασουλή και μερικούς τέτοιους καλλιτεχνικού τύπου κι εκεί γνώρισα και την Δημήτρα. Είναι πολύ τρελή, έχει πολύ γέλιο», είπε και συνέχισε: «Της ψώνιζα, της έκανα, της πρότεινα… αλλά τίποτα, αυτή εκεί ήθελε τα κομμουνιστικά της – κάτι ταγάρια με καθρεφτάκια, ξέρεις αυτά τα εναλλακτικά… Σου λέω το Πολυτέχνειο ζει».

«Πως αισθάνεσαι που είμαστε μαζί μετά από εκατομμύρια χρόνια;», τον ρώτησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου που αφού έβγαλε το πανωφόρι της ειρωνικά είπε στον Ηλία Ψινάκη «αν θέλεις να βγάλω και το φόρεμα μου το λες». Αποκάλυψαν πως είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται on camera, με τον Ψινάκη να σημειώνει «μόνο σε πριβέ βίντεο…». Έπειτα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου άρχισε την… ανάκριση αντιστρέφοντας τους ρόλους.

«Ποια είναι τα σχέδια σου;», ρώτησε. «Αρχικά, ένα βιβλίο», απάντησε ο Ψινάκης, αλλά δεν αντιστάθηκε στον… πειρασμό και πρόσθεσε: «Από πάσης πλευράς ρωτάς, δηλαδή και σεξουαλικά;». «Όχι θέλω να μάθω γιατί θες να βγάλεις βιβλίο. Πιστεύεις ό,τι έφτασε η ώρα να… », του έκανε η Παπαδοπούλου. «Άσε να υπάρχει ένα, άλλωστε δεν είναι και μακριά…».

Και μετά από ένα μπέρδεμα με τη βότκα και το νερό, η συζήτηση ακολούθησε μακάβριο μονοπάτι. «Δεν το ξέρουν ότι είμαστε φίλοι», είπε ο Ψινάκης και ετυμόλογη η Παπαδοπούλου απάντησε: «Καλύτερα, για μένα». «Με τρεις ανθρώπους έχω γελάσει πολύ στη ζωή μου και οι δύο έφυγαν, πέθαναν. Οπότε πρόσεξε κακομοίρη μου», συνέχισε με τον Ψινάκη να την αποκαλεί «φαρμακο…» και να προσθέτει: «Και η τρίτη είναι έτοιμη, γι’ αυτό ήρθε από τύψεις». «Κι επειδή φοβάμαι μήπως χάσω τα τελευταία σου δευτερόλεπτα ήρθα να σου επιστήσω την προσοχή», αντέκρουσε η καλεσμένη.

Η ιστορία των «Απαράδεκτων» και ο γκέι χαρακτήρας

Ακολούθως άρχισε η αναδρομή στο παρελθόν. «Όταν σε γνώρισα ήμουν μωράκι», είπε η Παπαδοπούλου με τον Ψινάκη να την διακόπτει κι εκείνη να του λέει «άλλη Μενεγάκη μας βρήκε», αλλά «εγώ εκείνη την περίοδο δεν πίστευα πως υπήρχε τόσο όμορφος άντρας σαν κι εσένα και να με γουστάρει πολύ». Και λέγε λέγε, έφτασε η κουβέντα στο σίριαλ «Οι Απαράδεκτοι».

«Και δεν ξέρω αν το θυμάσαι, αλλά εκείνη την εποχή εγώ ήθελα να κάνω ένα σίριαλ – σιγά μη δεν το θυμάσαι που λεγόταν “Οι Απαράδεκτοι” και σου λέω “ρε συ Ηλία θέλω να βάλω έναν γκέι” και ενθουσιάστηκες. Μου λέει “μπράβο, καταπληκτικό” και του κάνω “μήπως φάμε κάνα γιαούρτι;”». «Οι εποχές ήταν πολύ… », ανέφερε ο Ψινάκης και η Παπαδοπούλου σημείωσε με χιούμορ: «Τώρα, αν δεν είσαι γκέι είναι το πρόβλημα». «Ναι γιατί τότε τις “καίγανε” στο Σύνταγμα», τόνισε ο Ψινάκης. «Ο ρόλος του Μπέζου ήταν ο πρώτος gay friendly», σημείωσε. «Κι αυτό σου το χρωστάω πάρα πολύ, την απενοχοποίηση του φόβου που είχα», του είπε η Παπαδοπούλου.

Μονολογώντας, ο Ψινάκης δήλωσε: «Τότε τους γκέι τους είχαν σαν ξεφτίλα, σαν αρρώστια, σαν χολέρα. Ήταν πολύ άσχημο».