Οι τελικοί του MasterChef 2022 συνεχίστηκαν και οι καθιερωμένες κυκλικές κουζίνες ήταν στο επεισόδιο της Τρίτης (14/6) στη θέση τους και περίμεναν τους δύο φετινούς φιναλίστ, την Καλλιόπη Μπεζαντέ και τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο, για μια ακόμη συγκλονιστική, μαγειρική αναμέτρηση.

Last dance χθες Τρίτη και απόψε για Παναγιώτη και Καλλιόπη. Οι δύο φιναλίστ βρέθηκαν πια στην «πηγή» του φετινού MasterChef και ρίχτηκαν στη μάχη με κατσαρόλες και τηγάνια για το ποιος θα καταφέρει να «πιει το νερό». Μόνο ένας θα αναδειχθεί νικητής και MasterChef 2022 και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί απόψε σε ζωντανή μετάδοση.

Οι φιναλίστ και οι κριτές καλωσόρισαν στον εξώστη όλους τους υποψήφιους του φετινού διαγωνισμού, αλλά και τα αγαπημένα πρόσωπα της Καλλιόπης και του Παναγιώτη.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης, γνωστός στο ριάλιτι ως Μπόμπαινας, έλειπε από τους παίκτες που ήρθαν, γεγονός που έκανε τους χρήστες του Twitter να «οργιάσουν» στα σχόλια για την απουσία του.

Η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης, σε αυτή την προτελευταία δοκιμασία τελικού, κλήθηκαν να παρουσιάσουν το δικό τους menu τεσσάρων σταδίων. Αυτό ήταν και το τελευταίο menu, που θα παρουσίαζαν στο φετινό διαγωνισμό και εκτός από την εξαιρετική γεύση, την άρτια τεχνική, την εντυπωσιακή δημιουργικότητα και την αψεγάδιαστη εμφάνιση στα πιάτα, οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν από τους δύο φιναλίστ να δουν την ουσιαστική εξέλιξη τους στον διαγωνισμό, τις γεύσεις που αγαπούν και τη μαγειρική τους ταυτότητα. Οι προσπάθειες τους θα βαθμολογούνταν από μια κοινή βαθμολογία και από τους τρεις chef κριτές για τον κάθε διαγωνιζόμενο.

Με απαράμιλλο στυλ, οι τρεις chef κριτές, ο Πάνος Ιωαννίδης επιλέγοντας κοστούμι με γραβάτα, ο Σωτήρης Κοντιζάς επιλέγοντας κοστούμι με παπιγιόν, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επιλέγοντας κοστούμι… σκέτο, έκαναν και σχόλια μεταξύ τους για το ντύσιμο, αλλά και για την κούραση που για τους δύο από τους τρεις δεν θα τελειώσει με το φινάλε του παιχνιδιού, με τον «παλιό» Κοντιζά να σχολιάζει τα όμορφα… βάσανα που αναμένουν τους νέους μπαμπάδες Ιωαννίδη και Κουτσόπουλο.

Μέχρι στιγμής οι δύο φιναλίστ έχουν περάσει από πέντε ημέρες απαιτητικών δοκιμασιών, μη γνωρίζοντας τι κρύβουν οι σφραγισμένοι φάκελοι και τι θα έκρυβε και ο τελευταίος φάκελος.

Το τελευταίο μενού έπρεπε να περιέχει αμούς μπους, ορεκτικό πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Όπως ανακοίνωσαν ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, οι φιναλίστ είχαν στη διάθεσή τους τρεις ώρες και θα μπορούσαν να επισκέπτονται ελεύθερα, όσες φορές επιθυμούσαν το πάντρι.

Όπως σε κάθε τελικό, έτσι και στον φετινό, για το ολοκληρωμένο μενού οι τρεις κριτές θα έβγαζαν μία κοινή βαθμολογία τους για τον κάθε παίκτη.

Τα τελευταία λεπτά της δοκιμασίας η Καλλιόπη αγχώθηκε και ζητούσε να μην την ενοχλεί ο εξώστης.

Τελικά τους άφησε άφωνους αν και πανικοβλημένους τους φίλους της στον εξώστη που κατάφερε σε 40 δευτερόλεπτα να στήσει γλυκό!

O Πάνος παρουσίασε πιάτα βασισμένα σε ψάρι εκτός από αμούς μπους που ήταν κρακεράκι βρώμης με παντζάρι.

Το ορεκτικό του ήταν καραβίδες με πίκλα από αχλάδι και το κυρίως του μπαρμπούνι γεμιστό, αρμυρίκια και πολέντα.

Το γλυκό του ήταν εξαιρετικά απλό, ψημένη ρικότα μπρουλέ με κουλί κεράσι.

Η Καλλιόπη «πάντρεψε» τα παραδοσιακά υλικά με άλλες κουζίνες. Έτσι έφτιαξε μπάο μπαν με προβατίνα και επειδή είχε μνήμες από παιδί έκανε καρπάτσιο μοσχαριού με σοκολάτα!

Το γλυκό της ήταν κατά βάση ρυζόγαλο με κουραμπιέ και ελληνικό καφέ.

Αν πάντως αναρωτιέστε τι περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος του τελικού, το τρέιλερ αποκάλυψε την τελευταία αντιγραφή πιάτου από μία σεφ με τρία Αστέρια Μισελέν, την Clare Smyth.

Δυσαρεστημένο εμφανίστηκε τώρα το Twitter. Για το κοινό δεν ήταν ξεκάθαρο αν όντως είναι ο τελικός καθώς πολλοί χρήστες ζήτησαν να είναι του χρόνου μικρότερος σε διάρκεια και να μην δείχνει σαν επανάληψη των προηγουμένων. Όσο για τα πιάτα των παικτών και την κριτική των τριών σεφ, οι χρήστες ήταν πλήρως δυσαρεστημένοι.