Η αποχώρηση του Γιάννου Σδούγκα, στην τελευταία δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, σχημάτισε την τελική τετράδα του MasterChef 2022. Στο επεισόδιο της Τετάρτης (25/5) ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, η Ελπίδα Μορφούλη, ο Νικήτας Μπατσικούρας και η Καλλιόπη Μπεζαντέ, διαγωνίζονται για να εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό του MasterChef 2022, που φέτος θα έχει τρεις φιναλίστ!

Η ανακοίνωση και η ανατροπή στον φετινό τελικό

Οι top 4 του MasterChef 2022 στάθηκαν απέναντι από τους τρεις κριτές και περίμεναν να ακούσουν τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Ο δρόμος για τον τελικό θα περάσει από τις πολλές και διαφορετικές δοκιμασίες των ημιτελικών και οι τρεις διαγωνιζόμενοι, που θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες συνολικά, θα είναι και εκείνοι που θα προκριθούν στον τελικό του MasterChef 2022!

«Οι δοκιμασίες απλώνονται μέσα σε δύο ημέρες. Από αυτές τρεις θα επιβιώσουν γιατί οι φετινοί φιναλίστ θα είναι τρεις. Τρεις από εσάς θα βγάλουν τις ποδιές που φορούν και θα φορέσουν αυτές του τελικού. Εσείς θα συλλέγετε βαθμούς μέσα από τις δοκιμασίες και το απόλυτο στη βαθμολογία είναι το 100. Οι τρεις καλύτερες βαθμολογίες περνούν στους φετινούς τελικούς», είπαν οι κριτές.

Από την άλλη, κάποιος ή κάποια θα έχει φτάσει ένα βήμα μόνο πριν τον τελικό αλλά δυστυχώς δε θα τα καταφέρει.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη δοκιμασία οι κριτές τους ζήτησαν να βγουν έξω από την κουζίνα ώστε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.

Τεστ γευσιγνωσίας με ισοπαλία και… απορίες

Στην πρώτη δοκιμασία της ημέρας, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αναγνωρίσουν όσα περισσότερα υλικά μπορούσαν, συγκεντρώνοντας βαθμούς, που θα τους έδιναν από την αρχή σημαντικό προβάδισμα.

Πρώτη στην κουζίνα μπήκε η Καλλιόπη, η οποία κατάφερε να βρει 15 από τα 20 υλικά και να συγκεντρώσει 7.5 βαθμούς, ακολούθησε η Ελπίδα με 14 υλικά και 7 βαθμούς.

Τρίτος στην κουζίνα του διαγωνισμού μπήκε ο Νικήτας με 11 υλικά και 5.5 βαθμούς και τελευταίος ήταν ο Πάνος που βρήκε τα ίδια υλικά με την Καλλιόπη, δηλαδή, 15 υλικά και πήρε 7.5 βαθμούς.

Δεν έλειψαν και οι απορίες μιας και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναρωτήθηκε πως ο Πάνος είδε στον αριθμό 5 ένα κίτρινο παντζάρι, ενώ ήταν… κατακόκκινο.

To…κίτρινο παντζάρι του Πάνου

Όπως ήταν φυσικό όλοι άρχισαν να γελούν!

Τα αστεία με το ύψος του Μακρυνιώτη- «Τι ντερέκι είναι τούτο;»

Στη συνέχεια, μια απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής πιάτου του καλεσμένου pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα.

Οι τέσσερις παίκτες ακούγοντας το όνομά του βρέθηκαν προς εκπλήξεως, ενώ δεν έλειψαν και τα αστεία και τα πειράγματα όταν ο pastry chef μπήκε μέσα στην κουζίνα.

Βέβαια, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι είναι πολύ ψηλός με τον Νικήτα να σχολιάζει: «Τι ντερέκι είναι τούτο;»

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης κάθισε δίπλα στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και εκείνος σχολίασε με χιούμορ πόσο κοντός φαίνεται δίπλα του.

«Δεν καθόσουν κάτω; Καλά ήταν. Όταν λέμε στο MasterChef πως τα πάντα είναι συγκριτικά αυτό εννοούμε. Εγώ είμαι κοντός συγκριτικά με τον Σωτήρη και τον Πάνο. Ο Πάνος και ο Σωτήρης είναι συγκριτικά κοντύτεροι με τον Δημήτρη Μακρυνιώτη», είπε ο σεφ.

Το απαιτητικό πιάτο αντιγραφής δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη

Μετά τα αστεία και τα πειράγματα για το ύψος του καλεσμένου Δημήτρη Μακρυνιώτη, έφτασε η ώρα να ανοίξει η καμπάνα και οι τέσσερις επίδοξοι σεφ να δουν τι κρύβεται από κάτω.

Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό γλυκό με έναν «γυάλινο» θόλο το οποίο αποτελούνταν από μια λευκή βάση από φιστίκι.

Οι παρασκευές όπως είναι φυσικό, στη φάση που βρίσκεται το MasterChef 2022, ήταν πολλές και χρειάζονταν ψυχραιμία.

Ο pastry chef συμβούλευσε τον Πανο, την Καλλιόπη, την Ελπίδα και τον Νικήτα να ακολουθήσουν κατά γράμμα τη συνταγή του και όπως είπε ήταν σίγουρος πως θα τα πάνε εξαιρετικά.

Ποιος είχε τη χαμηλότερη βαθμολογία;

Ποιοι κατάφεραν να ξεκινήσουν με θετικό πρόσημο τη διαδρομή για τον φετινό, μεγάλο τελικό του MasterChef 2022 και ποιος είχε τη χαμηλότερη βαθμολογία;

Και οι τέσσερις παίκτες ζορίστηκαν με το πιάτο του αλλά τα κατάφεραν!

Οι βαθμολογίες των παικτών:

Καλλιόπη: 6/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 7/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη, 6/10 από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και 6/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο: 25 βαθμούς

Ελπίδα: 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη, 7/10 από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και 8/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο: 30 βαθμούς

Νικήτας: 5/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 6/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη, 5/10 από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και 5/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο: 21 βαθμούς

Παναγιώτης: 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη, 7/10 από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και 8/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο: 30 βαθμούς