Το επεισόδιο της Δευτέρας (4/4) στο MasterChef σήμανε την έναρξη της «πράσινης εβδομάδας» στον διαγωνισμό που έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημαντικότητα της ελαχιστοποίησης της φύρας στην κουζίνα, αλλά και της μαγειρικής με σεβασμό στην πρώτη ύλη και κατ’ επέκταση στο περιβάλλον.

Η μέρα στην κουζίνα του MasterChef 2022 ξεκίνησε με την καθιερωμένη δοκιμασία του Mystery Box, το οποίο αυτή τη φορά «έκρυβε» σύνεργα κηπουρικής.

Η Φανή ήταν η νικήτρια στο Mystery Box και μάλιστα, όπως είπε είχε καλό προαίσθημα γιατί είδε τη γιαγιά της στο ύπνο της συν ότι φορούσε το δαχτυλίδι «γούρι» που της είχε δώσει.

Η Φανή δεν αξιοποίησε το πρώτο της πλεονέκτημα που της έδινε τη δυνατότητα να μη μαγειρέψει. Το δεύτερο της επέτρεπε να επιλέξει ποιοι θα έχουν περιορισμούς στην αποθήκη τροφίμων. Ποιοι δηλαδή θα μαγείρευαν χρησιμοποιώντας υλικά μόνο από το ένα εκ των δύο πάντρι.

Αυτούς που θέλησε να βοηθήσει ήταν ο Νικήτας, η Ελισάβετ και ο Μπόλλος.

Η ίδια τώρα όχι μόνο αποφάσισε να διαγωνιστεί, αλλά έκανε γνωστό επίσης ότι θα διεκδικούσε την κάρτα μόνιμης ασυλίας από τον Γιάννο, τον οποίο προκάλεσε σε μαγειρική μονομαχία.

Γιάννος VS Φανή: Αυτός κέρδισε την κάρτα μόνιμης ασυλίας

Στο Τεστ Δημιουργικότητας που ακολουθούσε οι παίκτες έπρεπε να ετοιμάσουν μια ευφάνταστη σαλάτα που θα ενθουσίαζε τους κριτές.

Το κόνσεπτ άντλησε έμπνευση από ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι μέλισσες θα έχουν εξαφανιστεί με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν και πολλά τρόφιμα καθώς δεν θα γονιμοποιούνται τα άνθη από τη γύρη τους.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού και οι δυο διαγωνιζόμενοι έκαναν αξιόλογες προσπάθειες.

Η κάρτα ωστόσο, παρέμεινε στα χέρια του Γιάννου, το πιάτο του οποίου ήταν καλύτερο από της Φανής.

Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, η παίκτρια των «μπλε» μπαίνει απευθείας απόψε σε διαδικασία αποχώρησης, διεκδικώντας την παραμονή της στο MasterChef 2022.

Ποιος κέρδισε στο Τεστ Δημιουργικότητας;

Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα στις δοκιμασίες θα γίνονται δυσκολότερα και ο κλοιός θα στενεύει γύρω από τους διαγωνιζόμενους που κάθε φορά θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι άξια βρίσκονται μέσα στο MasterChef.

Ο Πάνος αν και η Φανή του έβαλε όριο στα υλικά, άκουσε διθυραμβικά σχόλια για το πιάτο του από τους κριτές που σχολίασαν μάλιστα ότι η προσπάθειά του ήταν με διαφορά η καλύτερη.

Ο chef Ιωαννίδης τον παρότρυνε να έχει μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό του, όπως πιστεύουν κι εκείνοι σε αυτόν.

Ήταν το πρώτο Τεστ Δημιουργικότητας που κερδίζει και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό.

«Το χρειαζόμουν σίγουρα αυτό το ψυχολογικό boost. Έκανα καλό ξεκίνημα, μετά κάπου λίγο χάθηκα, είχα πέσει και ψυχολογικά πάρα πολύ. Σκεφτόμουν τα δικά μου, σκεφτόμουν το έξω. Έχω κάποιες δυσκολίες στη ζωή μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Είναι ζόρικο, όπως και να το κάνεις. Ήμουν και μικρός 18 χρονών και με επηρέασε πάρα πολύ στη ζωή μου, όταν έγινε. Σίγουρα με πόνεσε και με πονάει ακόμα. Πάντα το σκέφτομαι. Ξέρω ότι με προσέχει, οπότε συνεχίζουμε έτσι», δήλωσε στις κάμερες μετά τη νίκη του που θα του δώσει πλεονεκτήματα στην Ομαδική Δοκιμασία της Τετάρτης.

Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση μαζί με τη Φανή

Ο Γιάννος όπως προαναφέρθηκε είχε καλύτερο πιάτο στην μαγειρική μονομαχία και έτσι κράτησε την ασυλία του, ενώ η Φανή μπαίνει στον τάκο!

Τους παίκτες με τις λιγότερο καλές προσπάθειες στο Τεστ Δημιουργικότητας φώναξαν μπροστά οι κριτές. Αυτοί ήταν η Ελισάβετ, ο Μάριος, ο Τζόναθαν και η Βασιλική.

«Αυτός που είναι ασφαλής και οριακά περνάει στον εξώστη είναι ο Τζόναθαν» είπαν οι κριτές και ανέδειξαν ως υποψήφιους προς αποχώρηση μαζί με τη Φανή, τον Μάριο, τη Βασιλική και την Ελισάβετ.