Ανατροπές με το… καλημέρα στο Masterchef. Η οικειοθελής αποχώρηση του Στάθη Ταπραντζή, που είχε καταφέρει στις auditions να κερδίσει το golden pin του Πάνου Ιωαννίδη, αλλά και η αποχώρηση του Νίκου Μπέρκα, στη Δοκιμασία Αποχώρησης, έφεραν νέα δεδομένα και ανακατατάξεις στην κουζίνα του MasterChef 2022.

Όπως είδαμε στο επεισόδιο της Τετάρτης (16/2) ο Νίκος Μπέρκας επέστρεψε ξανά στο σπίτι. Γεγονός που χαροποίησε όχι όμονο τους συμπαίκτες του, αλλά και το Twitter. Οι χρήστες του σχολίασαν με ενθουσιασμό την επιστροφή του Νίκου, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τη θέση του αποχωρήσαντος Στάθη, την οποία πήρε.

Ήρθε όμως η ώρα για την πρώτη ομαδική δοκιμασία της χρονιάς

Ο Γρηγόρης, εκτός από το Tεστ Δημιουργικότητας, κέρδισε και πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Τόσο σημαντικά, που οι αποφάσεις του μπορούσαν να επηρεάσουν τη ροή ολόκληρου του διαγωνισμού.

Μια έκπληξη επεφύλασσε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους παίκτες του MasterChef. «Για πρώτη φορά η κάρτα ασυλίας θα είναι μόνιμη. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πάει τον κάτοχό της στην τελική δεκάδα».

Ο Γρηγόρης είχε να λύσει ένα δίλημμα. Ή θα έκανε την κάρτα δική του ή θα είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει τις μόνιμες δύο ομάδες του διαγωνισμού. Επέλεξε αντί για την κάρτα ασυλίας να είναι αυτός που θα έφτιαχνε και τους Kόκκινους και τους Mπλε και αποφασίζοντας να είναι η Φανή αντίπαλος αρχηγός, η κάρτας ασυλίας πέρασε στα δικά της χέρια της.

Η αντίπαλος του Γρηγόρη – Γιατί δεν είπε το όνομά της;

Ο Πάνος Ιωαννίδης ζήτησε από τον Γρηγόρη να επιλέξει τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας και έπειτα από λίγα λεπτά το έκανε λέγοντας: «Θα διαλέξω την κοπέλα με το καρό», εννοώντας τη Φανή.

«Με υποτιμάει… θεωρεί ότι έχει σίγουρη τη νίκη. Θεωρώ ότι θα με βγάλει για αρχηγό για να έχει μια σίγουρη νίκη», είχε πει λίγα λεπτά νωρίτερα η Φανή on camera.

«Φυσικά και γνωρίζει το όνομά μου. Μάλλον με φοβάται τόσο πολύ που δε θέλει να πει ούτε το όνομά μου. Αν δε με φοβόταν δε θα είχε τέτοια επιθετικότητα απέναντί μου και θα έλεγε το όνομά μου», σημείωσε όλο νόημα η νεαρή παίκτρια.

Πώς διαμορφώθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Γρηγόρης αποφάσισε η ομάδα του που θα έφτιαχνε ο ίδιος να φορά την κόκκινη ποδιά και η Φανή έδωσε τις μπλε ποδιές στα άτομα που δεν επέλεξε ο Γρηγόρης.

Στην Κόκκινη ομάδα θα είναι: ο Νίκος, ο Βασίλης Β., η Πόπη, ο Μάριος, ο Πάνος, ο Γιάννος, η Ελπίδα, ο Τζόναθαν, η Αναστασία, o Χριστόφορος.

Στην Μπλε ομάδα θα είναι: ο Πέτρος, ο Γιώργος, ο Νικήτας, η Τατιάνα, ο Δημήτρης,ο Βασίλης Μ, ο Νίκος, η Ελισάβετ, ο Σταύρος, ο Στέφανος,

Αυτοί ήταν οι κανόνες για την πρώτη δοκιμασία

Οι δυο αρχηγοί πήγαν μπροστά από τους κριτές για να ακούσουν την πρώτη δοκιμασία.

Οι δυο αρχηγοί έπρεπε μόνοι τους να σκεφτούν ένα μενού τριών σταδίων: ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Είχαν ακόμα τη δυνατότητα να μπουν στην αποθήκη τροφίμων και να πάρουν ότι υλικά χρειάζονταν για να δημιουργήσει η ομάδα τους το μενού που θα είχαν οι ίδιοι οι αρχηγοί σκεφτεί.

Οι ομάδες τους θα μαγείρευαν με τη δική τους καθοδήγηση. Οι αρχηγοί όμως δεν επιτρεπόταν να μαγειρέψουν κατά τη διάρκεια της ομαδικής δοκιμασίας, εκτός αν αποφάσιζαν ότι ένας συμπαίκτης τους δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που του ζητούν. Τότε μόνο θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του. Αυτή η αλλαγή μπορούσε να γίνει μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της μαγειρικής.

Ο συνολικός χρόνος μαγειρικής και για τα τρία πιάτα θα ήταν 120 λεπτά. Ο χρόνος θα χωριζόταν σε 20άλεπτα. Ένα 20άλεπτο για το ορεκτικό, τρία 20άλεπτα για το κυρίως και δύο 20άλπετα για το γλυκό.

Σε κάθε 20άλεπτο θα μαγείρευαν δυο παίκτες από την κάθε ομάδα. Διαφορετικό ζευγάρι σε κάθε 20άλπετο και οι αρχηγοί θα καθόριζαν ποιο ζευγάρι θα έκανε ποιες παρασκευές και πώς θα στηνόταν το πιάτο. Όμως οι αρχηγοί δεν επιτρεπόταν να ακουμπήσουν τίποτα!

Οι κριτές θα δοκίμαζαν σε πραγματικό χρόνο. Με το που θα τέλειωνε ο προκαθορισμένος χρόνος για το κάθε πιάτο οι αρχηγοί θα το πήγαιναν να το δοκιμάζουν οι κριτές, χωρίς να σταματά ο χρόνος για τις υπόλοιπες παρασκευές.

H αποθήκη θα ήταν ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας αλλά μόνο οι αρχηγοί θα μπορούσαν να μπουν μέσα.

Χαμός στην κουζίνα με τις δυο ομάδες – Μπέρδεψαν τη σαντιγί

Χαμός έγινε στην κουζίνα του πλατό κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμασίας του φετινού MasterChef.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε μπλε και κόκκινους και ξεκίνησαν τις παρασκευές τους.

Όταν ήρθε όμως η ώρα του γλυκού η κόκκινη ομάδα πήρε κατά λάθος από το ψυγείο τη σαντιγί της μπλε ομάδας με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος.

Η αρχηγός της μπλε ομάδας, η Φανή, δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι μπερδεύτηκε η κόκκινη ομάδα και άφησε αιχμές ότι μπορεί να μην ήταν και εντελώς τυχαίο.