Ο αγαπημένος ηθοποιός, σεναριογράφος, αλλά και σκηνοθέτης Θοδωρής Αθερίδης ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show» της Τετάρτης (19/1) και δίδαξε στον δημοφιλή παρουσιαστή «Μαθήματα Κωμωδίας», με αφορμή την καινούργια θεατρική παράσταση που έγραψε, μετά από 6 χρόνια συγγραφικής απουσίας.

Γιατί δεν αντέχει το δράμα στη ζωή του και γιατί θέλει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που έχουν χιούμορ;

Γιατί είναι «κανονικό» οι ηθοποιοί να μένουν στην ψάθα; Υπάρχουν νέα ταλέντα; Τον πανικοβάλει ο χρόνος; Είναι συντροφικός, τελικά; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απάντησε ο Θοδωρής Αθερίδης με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο σε μια κουβέντα φιλική και παρεΐστικη.

«Το κανονικό είναι οι ηθοποιοί να μην έχουν λεφτά και να παλεύουν με 3 και 4 δουλειές και να παλεύουν να μην μείνουν στην “ψάθα”. Το ίδιο συμβαίνει και με τους διάσημους. Αυτό έχει το επάγγελμα. Το ότι υπάρχει γοητεία και φώτα δεν αλλάζει κάτι γιατί και αυτοί πολύ συχνά πεθαίνουν στην ψάθα γιατί το φως είναι της δουλειάς στοιχείο. Οι ηθοποιοί δεν είναι επιχειρηματίες. Εκείνοι που έκαναν λεφτά από παραγωγές είναι μετρημένοι. Σκληρό, αλλά είναι επιλογή που την ξέρεις εξαρχής, είναι επάγγελμα ζωής, θέλεις να ζεις με αυτόν τον τρόπο.

Ο λόγος που ανησυχούσα όταν έκανα το παιδί μου μου είναι ότι ήμουν ηθοποιός. Το ότι μεγάλωσα την κόρη μου από αυτή τη δουλειά δεν παίζεται!

Τα μόνα λεφτά που έχω βάλει σε παραγωγή είναι για να κάνω το “Από έρωτα”» είπε μεταξύ άλλων για τις επαγγελματικές οικονομικές δυσκολίες.

«Είμαι ο καλύτερος παππούς» δήλωσε ακόμα προτού η συζήτηση περάσει στον Δημήτρη Σταρόβα και το θρυλικό συγκρότημα «Άγαμοι Θύται» μέλος του οποίου ήταν και ο Θοδωρής Αθερίδης.

Ο ηθοποιός αναπόλησε τις στιγμές και στάθηκε στο ότι ο Δημήτρης Σταρόβας πρόσφατα του πήρε συνέντευξη για την εκπομπή «Όλα γκουντ».

«Πόσο αστείο να μου κάνει εμένα συνέντευξη ο Σταρόβας! Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό!» είπε χαρακτηριστικά. «Πάντα ταξιδεύαμε μαζί. Στη διαδρομή κάναμε αυτοσχεδιασμούς ότι είμαστε πιλότοι» διηγήθηκε με τον πλέον παραστατικό τρόπο.

«Καταλαβαίνω ότι δεν θα με πανικοβάλλει ο χρόνος για μια ζωή γιατί χαλαρώνω με το ότι μεγαλώνω, πηγαίνω με το ποτάμι της ζωής» είπε.

«Τελικά αποδεικνύεται ότι είμαι συντροφικός» είπε αναφερόμενος στην πολύχρονη σχέση του με τη Σμαράγδα Καρύδη.

«Σινεμά θέλω να κάνω γιατί εκεί αισθάνομαι ότι έχω ακόμα πράγματα να δώσω» είπε.

Ιδιαίτερη μνεία όμως έκανε για τη Δήμητρα Ματσούκα με την οποία έχουν κοινή πορεία εδώ και πολλά χρόνια.

«Είναι πολύ ειδική περίπτωση η Δήμητρα. Είναι μια σχολή από μόνη της. Στην κωμωδία έχει μια αθωότητα που έχει και στη ζωή της. Ξέρεις ποια μου θυμίζει η Δήμητρα σε ψυχισμό; Τη Μέριλιν Μονρόε.

Έχει τις ίδιες ευαισθησίες, την ίδια αθωότητα, το σεξαπίλ απλά πιστεύω ότι η Δήμητρα είναι πιο συγκροτημένη και άλλα “φώτα”, της Ελλάδας γιατί του Χόλιγουντ τυφλώνουν».