Ο 41χρονος Νίκος ξεκίνησε να ασχολείται με την μαγειρική όταν αρρώστησε η μητέρα του έτσι ώστε να την βοηθήσει. Αν και το κανονικό του επάγγελμα είναι οι μεταφορές λυμάτων θέλησε να ασχοληθεί με την μαγειρική καθώς «μάθε τέχνη κι άστηνε και αν πεινάσεις πιάστηνε».

Γι’ αυτό και δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef. «Ο κόσμος είναι προκατειλημμένος με αυτή τη δουλειά Αυτή τη μυρωδιά την σπάω μαγειρεύοντας αφού όταν μαγειρεύεις σου έρχονται ευχάριστες μυρωδιές. Έρχομαι με φόρα στο MasterChef για να τους διαλύσω όλους» ανέφερε ο Νίκος στην κάμερα του MastesrChef ενώ χαρακτήρισε τη μαγειρική «γκομενοπαγίδα».

Ο Νίκος εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές με ένα τεράστιο μπιφτέκι. Από την προετοιμασία κιόλας είχε κάποιες ατυχίες μιας και του κάηκαν τα τσιπς γλυκοπατάτας. Και ενώ το μπιφτέκι ψηνόταν εκείνος απάντησε στην ερώτηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλο, «ποιος είναι ο αγαπημένος κριτής» του.

«Θέλω να μαγειρέψω με τον Σωτήρη» απάντησε ο Νίκος Υφαντής και ο Πάνος Ιωαννίδης, κοιτώντας τον Σωτήρη Κοντιζά σχολίασε: «Τέτοια σκ…τόφατσα που είσαι!»

Όταν ο χρόνος του έληξε και ήρθε η στιγμή να σερβίρει το μπιφτέκι στους Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο διαπίστωσε πως είχε ξεχάσει και την κέτσαπ.

Αν και ήθελε να φτάσει έως την τελική δεκάδα, οι κριτές δεν μπήκαν στον κόπο να δοκιμάσουν το πιάτο του μιας και το μπιφτέκι ήταν ωμό. «Μην έρθετε καλύτερα. Αφήστε το», είπε ο Νίκος στους κριτές βλέποντας την αστοχία στο πιάτο του.