Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα πρόσωπα. Το 2022 μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας και η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Αυτός και ο άλλος» με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 στις 00:15, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει «ποδαρικό» στον καινούργιο χρόνο με μια λαμπερή παρουσία, που μπήκε δυναμικά στην τηλεόραση τη χρονιά που πέρασε.

Η Ιωάννα Μαλέσκου, η «δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» της μεσημεριανής ζώνης, ήρθε στην παρέα τους για να κάνει τον δικό της απολογισμό, σε μια χρονιά που της άλλαξε τη ζωή. Μίλησε για το πώς πήρε την απόφαση να μετακομίσει από την Κρήτη στους τηλεοπτικούς δέκτες όλης της Ελλάδας, για τον «άγριο», όπως λέει, ανταγωνισμό της μεσημεριανής ζώνης και εξηγεί γιατί χάρηκε με την τηλεοπτική επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη.

«Ήταν μεταβατικό για εμένα, έγιναν νέα ξεκινήματα, άλλαξε η ζωή μου ριζικά. Ξεκίνησα από το μηδέν και χρειάζεται να θεμελιωθεί κάτι καλά για να θεμελιωθεί σωστά. Υπήρχαν πράγματα που με στενοχώρησαν και με πίκραναν».

Αλλιώτικα είναι τα λημέρια στα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας κι αλλιώς στα περιφερειακά. Πιο «άγριος» ο ανταγωνισμός όπως έχει σημειώσει και η ίδια χαρακτηριστικά παλαιότερα.

«Μ΄αρέσει ο συναγωνισμός, δεν μ΄αρέσει ο ανταγωνισμός, δεν μ΄αρέσει οτιδήποτε έχει αρνητικό πρόσημο. Ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου για να προοδεύσω».

Ο αυθορμητισμός της δήλωσε πως έχει παρεξηγηθεί ουκ ολίγες φορές ακόμα και από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους.

«Έχει παρεξηγηθεί ο αυθορμητισμός μου. Πολλοί θεωρούν πως θέλω να προκαλέσω. Εκεί που πρέπει να είναι σοβαρή, είμαι σοβαρή. Εκεί που νιώθω ότι έχω το περιθώριο να είμαι χαλαρή, ανοίγομαι. Αυτό μπερδεύει» είπε.

Και συνέχισε :

«Έχει μπερδέψει κοντινούς μου ανθρώπους ακόμη και συνεργάτες μου για το ποια είμαι».

Τι απάντησε για το περιβόητο τσιφτετέλι που σήκωσε αντιδράσεις;

Τα νούμερα τηλεθέασης την επηρεάζουν;

«Με επηρεάζουν όσο επηρεάζουν όλον τον κόσμο που είναι στην τηλεόραση, τα φέρνω ως ένα κριτήριο για το πότε πάει κάτι ή τι όχι. Αλλά εγώ τα βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Δεν θεωρώ ότι ένα θέμα που κάνει υψηλά νούμερα είναι ένα κριτήριο για να χτίσει πάνω του διαρκείς εκπομπές» δήλωσε.

Αφηγήθηκε τη διαδρομή της από την Πρέβεζα, όπου μεγάλωσε, στην Αθήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη και θυμήθηκε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως δασκάλα σ’ ένα δυσπρόσιτο και ορεινό χωριό του νομού Ηρακλείου.

Η Ιωάννα Μαλέσκου περιέγραψε αμέσως μετά την εμπειρία της ως δασκάλα της γ΄και δ΄ δημοτικού.

«Ήταν σε ένα χωριουδάκι μικρό στο Ηράκλειο με μεγάλη αγάπη για αυτό που θα ξεκινούσα με βαλίτσες γεμάτες με όνειρα. Ήταν η πρώτη φορά που θα δίδασκα σε μία συνθήκη διαφορετική από αυτή που ανέμενα. Είχα την γ΄και δ΄δημοτικού» είπε και πρόσθεσε πως αρκετές φορές συνάντησε δυσκολίες, όπως σεξιστικά σχόλια από γονείς παιδιών.

Στο τέλος της σχολικής σεζόν αποφάσισε όπως είπε να δηλώσει συμμετοχή στα καλλιστεία.

Συνέχισε λέγοντας πως έχει κάνει λάθη στο πώς έχει παρουσιάσει τον εαυτό της.

«Στην ηλικία που είμαι τώρα οι ενδυματολογικές επιλογές που έχω κάνει στο παρελθόν ακόμα και στο πόσο αποκαλυπτικό θα είναι ένα ρούχο ή όχι είναι κάτι που έκανα χωρίς να θέλω να προκαλέσω. Ό,τι έχω φορέσει δεν το έχω κάνει για να δημιουργήσω εντυπώσεις ή να προσελκύσω το άλλο φύλο. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα το άλλαζα κι αυτό. Μακάρι να είχαν αποφευχθεί από τη δική μου πλευρά γιατί πάντα υπάρχει η δύναμη του διαδικτύου ακόμα κι αν εσύ έχεις κατεβάσει κάτι».

Σε μικρότερη ηλικία παραδέχτηκε πως αντιμετώπισε διατροφικά προβλήματα.

Την έχει ενοχλήσει όπως είπε η τάση των μίντια να της χρεώνουν σχέσεις.

«Με ενόχλησε που μου χρέωναν σχέσεις και προσπαθούσαν να εισβάλουν σε κάτι που εγώ δεν επιτρέπω αλλά στη φάση που είμαι τώρα όταν νιώσω έτοιμη να δείξω κάτι θα το κάνω».

Για την αγάπη πάντως έχει κάνει τρέλες. Όπως για παράδειγμα, όταν έβαψε τα μαλλιά της μαύρα. Πού βρίσκεται σήμερα εκείνος ο έρωτας; «Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει» είπε γελώντας.

Εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την έδρα για να κυνηγήσει το όνειρό της στην τηλεόραση, μίλησε για τα λάθη, τις παρεξηγήσεις και την κριτική που έχει δεχτεί και δεν δίστασε να παραδεχτεί ποιες επιλογές της θα άλλαζε, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω…

Αναφέρθηκε στη μεταβατική χρονιά που πέρασε αλλά και στο κεφάλαιο «Νίκος Μουτσινάς».

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως δεν δείχνει στον βαθμό που θα έπρεπε την ευγνωμοσύνη της στον ηθοποιό και παρουσιαστή, ο οποίος στάθηκε αφορμή να τη γνωρίσει περισσότερος κόσμος χάρη στη σάτιρα που έκανε για το άτομό της στην εκπομπή του.

Ποια είναι, όμως, δική της γνώμη πάνω στο θέμα;

«Μέσα σε όλα τα πρόσωπα που έχουν προβληθεί έχω υπάρξει κι εγώ. Ενοχλούμαι όταν γίνεται κάτι και έχει τη διάθεση να σε προσβάλλει. Αν αισθανόμουν ότι κάτι γίνεται κακώς θα είχα τοποθετηθεί αλλιώς. Έβλεπα με χιούμορ κάποια πράγματα, τα οποία έδινα εγώ στο πιάτο μέσω του αυθορμητισμού μου. Τότε έγινε μία επικοινωνία από την Κρήτη με τον ΣΚΑΪ και απάντησα θετικά. Την ίδια όμορφη στάση έλαβα γι΄αυτό και είχα μία όμορφη σχέση με τον Νίκο» είπε αρχικά.

Μέσα σε όλα, η όμορφη παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ τοποθετήθηκε και για την διαμάχη που δημιουργήθηκε στην έναρξη της σεζόν ανάμεσα στην ίδια και την Κατερίνα Καινούργιου. Τότε που απάντησε από τον αέρα της εκπομπής σε όσα η παρουσιάστρια του Alpha είχε σχολιάσει για εκείνη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιωάννα Μαλέσκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν αυθόρμητη αυτή η κίνηση μου και μάλιστα ήταν αυτό που προκύπτει εξαπίνης γιατί πραγματικά δεν είχα δει. Όταν ακούω και ενημερώνομαι ότι έχει ειπωθεί κάτι το οποίο δεν ήταν ούτε όμορφο ούτε κολακευτικό για μένα, καλώς ή κακώς θα πρέπει να το δω και με τα δικά μου μάτια για να έχω άποψη. Γιατί καμιά φορά οι άνθρωποι καλοπροαίρετα μπορεί να σου μεταφέρουν κάτι το οποίο ίσως έχουν αντιληφθεί διαφορετικά ότι έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, για να μην το αναλύουμε, το θέμα είναι λήξαν».

«Δεν ξέρω αν ήταν λανθασμένος ή μη ο τρόπος που μου μεταφέρθηκε, κυρίως όμως δεν ξέρω πως ήταν οι προθέσεις. Όταν κάτι λέγεται και τοποθετείται ένας άνθρωπος, ένας παρουσιαστής για μένα δεν είναι σωστό να μιλάς για έναν παρουσιαστή ή μια παρουσιάστρια που είναι ακριβώς απέναντι. Δεν μου αρέσει να μιλάει μια εκπομπή για μια άλλη. Μου αρέσει να αναφέρομαι στις εκπομπές όταν αντλώ το υλικό και λέω για μια ωραία συνέντευξη από την τάδε εκπομπή. Δεν μ’ αρέσει όμως να υπάρχει αυτή η επίθεση, η διάθεση με περίεργη πρόθεση για μια άλλη εκπομπή ακόμα και αν έχεις όλα τα δίκια του κόσμου».

«Αν θα γυρνούσα τον χρόνο πίσω, ίσως ν γιατί δεν είπα κάτι το οποίο δεν ίσχυε α το χειριζόμουν διαφορετικά αλλά καμιά φορά το συναίσθημα και ο παρορμητισμός θέλει και γρήγορα αντανακλαστικά. Δεν μετανιώνω για τίποτα από αυτά που είπα γιατί δεν είπα κάτι το οποίο δεν ίσχυε. Θεωρώ ότι δεν προσέβαλα κανέναν. Τώρα αν λες κάτι το οποίο κάποιος θα το θεωρήσει λόγο παρεξηγήσιμο και λόγο για να αλλάξει στάση απέναντι σου, είναι όλα καλά και σεβαστό» πρόσθεσε η παρουσιάστρια στην εκπομπή της ΕΡΤ.