Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο Λυκούργος κι ο Στέφανος προσπαθούν να λογικέψουν τον Στάθη που γυρεύει εκδίκηση για τον πυροβολισμό του γιου του. Ο Φίλιππος μετά την αποφυλάκισή του εγκαταλείπει οριστικά το πατρικό του και ξεκαθαρίζει στη Χάιδω πως δεν θέλει καμία σχέση μαζί της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κι ο Λυκούργος, μετά την παραδοχή της Χάιδως πως σκηνοθέτησε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της. Ο Ιάκωβος καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να φέρει κοντά τον αστυνόμο Κουράκο και την Ιουλία, αλλά εκείνη έχει ακόμα στο μυαλό της τον Στάθη.

Την ίδια ώρα η Αρετή συναινεί με το θέμα του χειρουργείου και ο γιατρός της κανονίζει την επέμβαση σε μια εβδομάδα. Η Ισμήνη αγωνιά για την τύχη του παιδιού της, ενώ ο Σάββας τη διαβεβαιώνει πως θα μαζέψει το ποσό έγκαιρα. Η Μυρτάλη συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την πνευμονία κι ο Στέφανος ειδοποιεί εκ νέου την Αντιγόνη. Η Άννα ξεκινά να δουλεύει στο καφενείο του Πότη, απογοητεύεται όμως όταν καταλαβαίνει πόσα χρήματα θα βγάζει.

Η υγεία της Μυρτάλης επιδεινώνεται και η Αντιγόνη την πιέζει να πάνε στο νοσοκομείο. Ο Ισίδωρος στέλνει ένα δώρο στην Αντιγόνη, η οποία ξαφνιάζεται αρκετά μόλις το παραλαμβάνει. Η Άννα εκβιάζει τον Δημήτρη έχοντας αποδείξεις στα χέρια της και καταφέρνει να του πάρει ένα ποσό από αυτά που της έκλεψε, μέσω της Λένας. Ο απαγωγέας ζητά από την Ισμήνη να παραδώσει η ίδια τα λύτρα, με τον Λυκούργο να διαφωνεί κάθετα και με τον Σάββα να την πιέζει να το κάνει!

Τι θα δούμε απόψε στις 21:00 στο Mega στη «Γη της ελιάς»;

Η αγωνία εντείνεται όταν οι απαγωγείς επικοινωνούν με την Ισμήνη και τον Λυκούργο για να μεθοδεύσουν την παράδοση των λύτρων. Ο άνθρωπος του Κωνσταντίνου παρακολουθεί τη διαδικασία κρυφά, με σκοπό να εντοπίσει ποιος έχει αρπάξει το μωρό. Την τελευταία στιγμή, όμως, η παράδοση ακυρώνεται κι η Ισμήνη φοβάται πως δεν θα ξαναδεί το παιδί της. Ο Στάθης νιώθει να ασφυκτιά από τους διαρκείς ελέγχους της Αρετής και δεν μπορεί να βγάλει την Ιουλία από το μυαλό του.

Ο Δημήτρης εξομολογείται στην Αθηνά πως δεν την έχει ξεπεράσει, αλλά εκείνη είναι άκαμπτη και σκληρή απέναντί του. Το κέφι του θα χαλάσει ακόμα περισσότερο όταν η Άννα, για να τον εκδικηθεί, θα του κάψει το αυτοκίνητο. Ο Στέφανος και η Ιουλία βρίσκονται δίπλα στη Μυρτάλη, η οποία παλεύει να ανακάμψει από την πνευμονία, ενώ μια απρόσμενη συνάντηση τους περιμένει στο νοσοκομείο.

Η Αρετή πηγαίνει στο νοσοκομείο και βλέπει τον Στέφανο να μιλά με την Ιουλία. Η Αναστασία αποκαλύπτει στον Ιάκωβο πως η Αθηνά σκοπεύει να μεταβιβάσει το μισό μερίδιό της από την περιουσία των Βρεττάκων στη Μυρτάλη. Ο Ιάκωβος το μεταφέρει στην Ιουλία κι αυτή, με τη σειρά της, απαιτεί από τον Ισίδωρο και τον Μάνο να κάνουν το ίδιο.