Οι ήρωες του 1821 μέσα από τα μάτια των ίδιων των ηρώων. Αυτό είναι το concept της ξεχωριστής τηλεοπτικής πρότασης του ΣΚΑΪ η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια και φέρει το όνομα «1821: Οι ήρωες».

Από την Σοφία Πελεκάνου

Η σειρά των δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ γυρίστηκαν με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Το «1821: Οι ήρωες» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στις 21:00.

Κάθε ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο και σε ένα εμβληματικό πρόσωπο της Ελληνικής Επανάστασης. Η ζωή τους, η πορεία τους, η προσωπικότητα τους μέσα από τα ίδια τους τα μάτια «ζωντανεύουν» μέσα από δραματοποιημένες σκηνές αλλά και γραφικές αναπαράστασης.

Λεωνίδας Κακούρης, Αργύρης Πανταζάρας, Θεοφανία Παπαθωμά, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντώνης Καραθανασόπουλος και Σπύρος Σταμούλης έχουν αναλάβει να «ζωντανέψουν» του ήρωες του 1821.

Ο Λεωνίδας Κακούρης «συναντά» τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο πρώτο επεισόδιο

Το πρώτο επεισόδιο του νέου ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, «1821: Οι ήρωες» θα προβληθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 21:00 και σε αυτό ο Λεωνίδας Κακούρης θα «συναντήσει» τον Θόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ο γέρος του Μοριά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πελοπόννησο. Όλη τη διάρκεια της ζωής του είχε μια επιθυμία, να δει τον τόπο του ελεύθερο. Μέσα από το ντοκιμαντέρ και μέσα από τη διήγηση του Λεωνίδα Κακούρη, οι τηλεθεατές θα κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης συμμετείχε τόσο ένθερμα στην Επανάσταση.

Οι ήρωες που σφράγισαν τον αγώνα

Ο Αργυρής Πανταζάρας «συναντά» τον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο ΣΚΑΪ πραγματοποίησε press conference για τους τηλεοπτικούς συντάκτες στην οποία οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι αποσπάσματα από όλα τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ.

Ευχάριστη έκπληξη σε αυτά τα αποσπάσματα είναι πως οι ίδιοι οι ήρωες της Επανάστασης αποκαλύπτουν ακόμα και τον πόλεμο που δέχθηκαν εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων της εποχής.

Τους ήρωες που σφράγισαν την Ελληνική Επανάσταση με τις προσφορές του ενσαρκώνουν:

  • Λεωνίδας Κακούρης – Θόδωρος Κολοκοτρώνης
  • Ερρίκος Λίτσης – Ανδρέας Μιαούλης
  • Θεοφανία Παπαθωμά – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα
  • Αργύρης Πανταζάρας – Γεώργιος Καραϊσκάκης
  • Ιφιγένεια Καραμήτρου – Μαντώ Μαυρογένους
  • Αντώνης Καραθανασόπουλος – Λόρδος Βύρωνας
  • Σπύρος Σταμούλης – Σάμιουελ Χάου

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης, τη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Παναγιώτης Βασιλάκης, τη σειρά «έντυσε» μουσικά ο Φοίβος, ενώ την Εκτέλεση Παραγωγής έχει αναλάβει η JK Productions