Η δεύτερη φάση του bootcamp πραγματοποιήθηκε στο αποψινό επεισόδιο του GNTM 4 με τα μοντέλα να ποζάρουν, κάνοντας ότι πλένουν ένα αμάξι, με sexy διάθεση, έτσι ώστε να μαγνητίσουν το βλέμμα του γείτονα.

Το golden pass για φέτος πήρε η Ειρήνη Λεμπέση, η οποία επέλεξε να κάνει τη φωτογράφιση, παρά το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να αποφύγει τη διαδικασία.

Την ώρα που όλα ήταν σε εξέλιξη ο Ιάσονας πήγε στους κριτές τους και τους είπε πως του έτυχε μια δουλειά στο εξωτερικό, παγκόσμιας εμβέλειας, με ένα τεράστιο brand, για την οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 300 άτομα. Ζήτησε τη συμβουλή των κριτών κι εκείνοι του έδωσαν χρόνο για να αποφασίσει. Όταν ήρθε η ώρα το νεαρό μοντέλο δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το GNTM 4 για να ακολουθήσει το όνειρο του. «Αν ακύρωνα το booking θα με πόναγε μέσα μου αρκετά», είπε χαρακτηριστικά και αποχώρησε.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σκουλός αποκάλυψε ότι πέρα από τα 20 μοντέλα που περνούν στο σπίτι, θα υπάρχουν και οι επιλαχόντες, όπου θα είναι κάποια μοντέλα που μπορεί να μπουν στο σπίτι αργότερα ανά πάσα στιγμή. Αυτοί είναι οι εξής: η Μαρία και ο Αιμιλιανός. Τα μοντέλα που ήδη βρίσκονται μέσα στο σπίτι είναι:

Τα Κορίτσια: (η Ειρήνη), η Κυβέλη, η Όλγα, η Μελίνα, η Στέλλα, η Άννα, η Ραφαέλα, η Αγάπη, η Μαρία και η Ιωάννα

Τα Αγόρια: ο Στυλιανός, ο Γιάννης, ο Ναπολέων, ο Βασίλης, ο Κωνσταντίνος, ο Θάνος, ο Αγγαίος, ο Θοδωρής, ο Ντίνος και ο Ηλίας.