Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ο Ηλίας Μπόγδανος στο Survivor, όταν ο Σάκης Κατσούλης στο Συμβούλιο της Τρίτης του ζήτησε σαν χάρη να ψηφίσει τον ίδιο κι όχι την Μαριαλένα Ρουμελιώτη, όπως είχε αποφασίσει.

Ο Ηλίας δεν άντεξε και σχολίασε αυτήν την κίνησή του: «Εκεί πέρα που ήμασταν στο Συμβούλιο, έχει έρθει η δύσκολη ώρα για εμένα γιατί πραγματικά δεν είναι ευχάριστο για μένα να δίνω έναν Survivor προς υποψηφιότητα αυτήν την στιγμή. Εδώ που έχουμε φτάσει όλοι αξίζουμε. Είναι που είναι δύσκολο για μένα, λέω το όνομα της Μαριαλένας και σηκώνει το χέρι ο Σάκης και λέω ωχ και ξεκινά να λέει να τον ψηφίσω… Με έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση εκείνη τη στιγμή.

Το είχα σκεφτεί και ξαφνικά βρέθηκα σε ένα πάρα πολύ λεπτό σημείο. Μόλις το άκουσα αυτό ψιλοπάγωσα, γιατί από τη μία έχω πάρει μια απόφαση και θέλω να τηn στηρίξω, από την άλλη έχω ένα άτομο απέναντι μου που έχω πολύ καλές σχέσεις και υπάρχει αλληλοσεβασμός και μου λέει θέλω να μου κάνεις αυτή τη χάρη. Εγώ ένιωσα εκείνη τη στιγμή συναισθηματικά φορτισμένος, ένιωσα μια επίκληση στο συναίσθημα. Ήμουν αρκετά κοντά να πω ναι. Μετά θα το είχα μετανιώσει πολύ άσχημα, που πήρα μια απόφαση και δεν θα την είχα στηρίξει.»