Μετά την αποχώρηση του Παύλου Χάππιλου, το βράδυ της Τρίτης, ξεκίνησε η τρίτη μέρα των Ημιτελικών.

Οι 4 καλύτεροι του φετινού MasterChef, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Διονύσης Σαρακίνης, Αλέξανδρος Συνοδινός και Μαρίνα Ντεμολλάι μπήκαν στην κουζίνα και αντίκρισαν τους κριτές οι οποίοι τους ενημέρωσαν για το πώς θα φτάσουν στον τελικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κριτές του MasterChef, οι τέσσερις παίκτες θα χωριστούν σε δυο ζευγάρια και οι δύο νικητές από τα δύο πρώτα ζευγάρια, θα μονομαχήσουν σε μία μάχη σώμα με σώμα και ο νικητής πάει απευθείας τελικό, ενώ οι δύο ηττημένοι θα μονομαχήσουν μεταξύ τους και ο χαμένος θα αποχωρήσει.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη η οποία ήταν η νικήτρια του τελευταίου τεστ δημιουργικότητας είχε το πλεονέκτημα να ορίσει τα αρχικά ζευγάρια σε μια δοκιμασία η οποία απαιτούσε μαγειρική με κοινά υλικά.

Η νεαρή μαγείρισσα, σκεπτόμενη στρατηγικά επέλεξε να κοντραριστεί με τον Αλέξανδρο Συνοδινό και έτσι η Μαρίνα Ντεμολλάι βρέθηκε ζευγάρι με τον Διονύση Σαρακίνη, με τον οποίο, όπως δήλωσε, θα λύσουν τις διαφορές τους μαγειρικά.

«Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω πράξη και τα δικά μου θέλω και του Ιωάννη να την πετάξω από το παιχνίδι», δήλωσε ο Διονύσης.

«Θεμιτός ανταγωνισμός θα είναι. Νομίζω ότι χάρη σε αυτόν τον ανταγωνισμό που είχαμε εξ αρχής ανεβαίναμε σκαλί σκαλί κι ο ένας κι ό άλλος. Με πούσαρε στα όρια μου ορισμένες φορές. Πάμε να τα δώσουμε όλα», είπε ο Αλέξανδρος για τη μαγειρική μονομαχία με τη Μαργαρίτα.

Οι τέσσερις καλύτεροι του διαγωνισμού μπήκαν στην κουζίνα χωρίς άγχος αφού όπως τους ανακοίνωσαν οι σεφ, στο τέλος της δοκιμασίας δεν θα υπάρξει αποχώρηση.

Υπενθυμίζεται πως ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5 αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021.