Αν και στην ιστοσελίδα μας η μόνη Ελληνική σειρά και δίκαια είναι το «Έτερος Εγώ», θεώρησα άδικο να μην δούμε και να γράψουμε ένα review για την πρεμιέρα της νέας σειράς του MEGA, «Σιωπηλός Δρόμος».

Ήδη από το trailer φάνηκε για μία πιο σοβαρή και επαγγελματική δουλειά από όσα έχουμε συνηθίσει.

Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό.

Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Ακολουθούν spoilers

Αν και το πρώτο επεισόδιο της σειράς μπήκε δυναμικά, προσπάθησε λίγο να μας γνωρίσει τις οικογένειες που πρωταγωνιστούν. Όλες εύπορες και με τα δικά τους προβλήματα, που το μόνο τους κοινό είναι κυρίως πως τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ίδιο ιδιωτικό σχολείο. Η σειρά δίνει βάση στην οικογένεια του Σπύρου (Αντώνης Καφετζόπουλος) όπου κάποια γεγονότα στο παρελθόν έχουν φέρει σε ρήξη τον ίδιο και τις άλλες κόρες του με την Θάλεια (Πηνελόπη Τσιλίκα) που είναι και δημοσιογράφος.

Ενώ όλα κυλούν ομαλά στις ζωές τους ξαφνικά ένα πρωινό χάνεται το σχολικό μαζί με τα παιδιά τους που πήγαιναν σχολείο. Με ωραία flashback στην ιστορία της απαγωγής και δείχνοντας μας ανά κομμάτια τι έχει γίνει και όχι αμέσως όλο μαζί , βλέπουμε πως με ένα καλό σχέδιο καταφέρνουν να πετύχουν το στόχο τους. Μαζί με τα παιδιά απαγάγουν και την δασκάλα και τον οδηγό του σχολικού.

Πίσω στο σχολείο η αστυνομία με αρχηγό τον Νάσο (Δημήτρης Λάλος) που τον βρήκα εξαιρετικό στον ρόλο του, ενημερώνει τους γονείς τι έχει γίνει με τα παιδιά τους και τι θα κάνουν από εδώ και πέρα. Παράλληλα για άλλη μία φορά βλέπουμε τις αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του Σπύρου με την Θάλεια που ήρθε από την Θεσσαλονίκη για να είναι δίπλα τους.

Βαρδής Μαρινάκης

Το πρώτο επεισόδιο τελειώνει με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχεται η Θάλεια από τους απαγωγείς και με τα λύτρα που ζητάνε. Αμέσως η ίδια θα μπει στο στόχαστρο όπως όλα δείχνουν, καθώς ότι οι απαγωγείς επικοινώνησαν μαζί της , γεννά υποψίες.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πρεμιέρα της σειράς Σιωπηλός Δρόμος προσωπικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, και θα προσπαθήσω να ξεφύγω από το κλισέ «για ελληνική παραγωγή καλό είναι» γιατί πλέον αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι ελληνικές πολύ καλές παραγωγές αλλά υπάρχουν και εφόσον κάποιοι το βλέπουν σοβαρά θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Πάμε στο δυνατό κομμάτι του πρώτου επεισοδίου και μάλλον όλης της σειράς από ότι φαίνεται, που είναι η σκηνοθεσία και η φωτογραφία. Η άποψή μου είναι πως ήταν κάτι παραπάνω από καλή αγγίζοντας άλλες ξένες παραγωγές ίδιου τύπου. Ο κύριος υπεύθυνος για αυτό και σκηνοθέτης της σειράς είναι Βαρδής Μαρινάκης που κυριολεκτικά με τα πλάνα του απογειώνει το αποτέλεσμα.

Σεναριακά όπως είναι φυσικό δεν μπορούμε να πούμε πολλά ακόμη αλλά σαν ιστορία φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

Ερμηνευτικά το cast απαρτίζεται από πολλούς αξιόλογους Έλληνες ηθοποιούς, που κρατάνε αυτό το σοβαρό ύφος που αρμόζει σε τέτοια σειρά. Αν μπορώ να ξεχωρίσω έναν έστω από την πρεμιέρα είναι ο Δημήτρης Λάλος που του πάει εξαιρετικά ο ρόλος του αστυνομικού. Για την ερμηνευτική αξία του Αντώνη Καφετζόπουλου δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Αν αξίζει να την δείτε η απάντησή μας είναι ασφαλώς ναι, δώστε ευκαιρίες σε ελληνικές καλές παραγωγές-προσπάθειες, γιατί αν κάποια σειρά είναι εξωτερικού δεν σημαίνει πως είναι και καλύτερη. Θα προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους με νέα γύρω από την σειρά αλλά και με ένα γενικό review μετά το τέλος της. Ο Σιωπηλός Δρόμος θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21:00 από το MEGA (αν δεν αλλάξει κάτι.)