Το live επεισόδιο του House of Fame βγήκε στον «αέρα» το βράδυ της Παρασκευής και οι φοιτητές, ο ένας μετά τον άλλον, ανέβαιναν στην σκηνή για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει.

Ένα όμως τραγούδι στάθηκε αφορμή για να γίνει έξαλλος ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας ανέβηκε στην σκηνή και τραγούδησε τα «Σχοινιά» του Παντελή Παντελίδη το οποίο αφιέρωσε στη γιαγιά του.

Ο κριτής του μουσικού διαγωνισμού, Γιώργος Αρσενάκος χαρακτήρισε την επιλογή του νεαρού φοιτητή συναισθηματική.

Ο Πάνος Μεταξόπουλος θέλησε να πάρει το λόγο για να υπερασπιστεί την επιλογή του νεαρού φοιτητή και η έκρηξη δεν άργησε να γίνει.

«Εμείς κλαίγαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στέφανο, να του πω ότι είναι καλλιτέχνης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό που έκανε πάνω στη σκηνή, χαίρομαι που το αφιέρωσε στη γιαγιά του. Θέλω να του πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας καλλιτέχνης βρίσκει αφορμή για να εκφράσει αυτό που νιώθει, κύριε Αρσενάκο και όχι για οποιαδήποτε αδερφή ή δεν ξέρω τι είπατε πριν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Στην συνέχεια, χωρίς να κρύψει την συναισθηματική του ένταση ανέφερε: «Ειλικρινά δεν ξέρω πως να εκλάβω αυτό που είπατε πριν. Πρέπει να σέβεστε τον πόνο ενός παιδιού. Μπορεί να έκανε 500 φάλτσα, δε με απασχολεί καθόλου αλλά τον λόγο που το έκανε, σε αυτόν πρέπει να σκύβετε το κεφάλι» και ρώτησε: «έγινα κατανοητός;».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αρσενάκος σημείωσε πως: «Θεωρώ ότι ο Στέφανος πρέπει να μείνει και να μάθει από εσάς απλά πρέπει να έχει άλλο κριτήριο».