Καλεσμένος της Νάντιας Κοντογεώργη, στην εκπομπή «φλΕΡΤ» βρέθηκε ο Τζώνη Καλημέρης ο οποίος έχει περάσει από επιτελικές θέσεις των περισσότερων καναλιών αλλά και της δημόσιας τηλεόρασης.

Τα reality, η μεγάλη επιτυχία του Survivor αλλά και τα νέα πρόσωπα της τηλεόρασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

«Τα νέα πρόσωπα δεν μου λένε τίποτα. Προφανώς θέλουμε νέες φωνές και πρόσωπα αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα είναι να ξέρει. Δυστυχώς η δουλειά της τηλεόρασης είναι δουλειά εμπειρίας. Πρέπει να περιβάλλεις τον εαυτό σου με νέα φρέσκα μυαλά που θα σου δίνουν ιδέες και να έχεις την εμπειρία και τη σοφία να διυλίσεις αυτές τις ιδέες και να τις κάνεις πραγματικότητα» ανέφερε ο Τζώνη Καλημέρης.

Μιλώντας για τα reality και τα σήριαλ, ο Τζώνη Καλημέρης ανέφερε: «Τα reality τείνουν να επικρατήσουν διότι η τηλεόραση δεν μπορεί να επιβάλλει τα σίριαλ. Θα ήταν πολύ δύσκολο για παράδειγμα να κάνουμε τώρα τις “Τρεις Χάριτες” και να περιμένεις κάθε βδομάδα να δεις το επόμενο επεισόδιο».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το αν έχουν κουράσει τα reality είπε: «Το πρώτο Survivor θέρισε, είχε τρομακτικές τηλεθεάσεις, ο ΣΚΑΪ το τράβηξε όσο δεν τραβιόταν, το κοινό έφαγε πολύ Ντάνο και μετά το δεύτερο και το τρίτο έπεσε.

Ήταν τόσο μεγάλη η δόση των χαρακτήρων του πρώτου που ο κόσμος δεν μπορούσε να χωνέψει τους καινούριους. Πέρασε ένας χρόνος και το φετινό πάει μια χαρά. Οι Αμερικανοί που μας πωλούν τα δικαιώματα μας αποκαλούν “format burners” (καίμε φορμάτ) διότι παίρνουμε ένα φορμά και το ξεχειλώνουμε.

Παίρνουμε παράδειγμα το Dancing with the stars ξεκίναγε στις 9 και τελείωνε στις 2 τη νύχτα, κάποιοι έχουν κοιμηθεί πια. Το τραβάμε και για λόγους εισπρακτικούς και για λόγους τηλεθέασης ενώ εκείνοι το κάνουν στη σωστή δόση».

Ο Τζώνη Καλημέρης σχολίασε την πλατφόρμα ΕΡΤFLIX την οποία χακτήρισε εξαιρετική προσπάθεια. «Έδωσε ένα πρόσωπο, σύγχρονο, μοντέρνο στην ΕΡΤ που είχε πολλά χρόνια να γίνει. Είναι μια νέα φρέσκια ιδέα που λειτούργησε πάρα πολύ καλά».