Το Arrow ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2020 με 8 σεζόν. Στην σειρά βλέπουμε την ιστορία του υπερήρωα της DC, Green Arrow να εξελίσσεται .

Το Arrow είναι η σειρά που ξεκίνησε ένα τηλεοπτικό σύμπαν υπέρ ηρώων το αυτοαποκαλούμενο Arrowverse με ήρωες της DC να κάνουν το πέρασμα τους από τις οθόνες μας με άλλους να αποκτούν δικές τους σειρές και άλλους να μένουν στην βασική σειρά.

Το Arrow λοιπόν μας παρουσιάζει τον Oliver Queen που επιστρέφει στην οικογένεια του μετά από 5 χρόνια που θεωρείται νεκρός από ένα ναυάγιο. Ο Oliver είναι ένας δισεκατομμυριούχος ο οποίος μετά τα 5 χρόνια της εξαφάνισης του επιστρέφει έχοντας αφήσει τον χαρακτήρα του κακομαθημένου πλουσιοπαιδου και έχοντας ως σκοπό να καθαρίσει την διεφθαρμένη πόλη του. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από αρκετά εγκλήματα που πολεμάει να λύσει ως εκδικητής κρύβεται η ίδια του η οικογένεια.

Εκείνος έχει τα μυστικά του και η υπόλοιπη οικογένεια του τα δικά της. Ο Oliver παλεύει να κρατήσει την ταυτότητα του εκδικητή κρυφή ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που βρίσκει όταν γυρνάει στην πόλη του καθώς δεν είναι ο μόνος που έχει αλλάξει.

Ακόμα μια μάχη που πρέπει να δώσει είναι η απαλλαγή του κακού ονόματος που είχε ως παρορμητικός νέος που δεν τον ένοιαζε τίποτα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιων ατόμων που είχε πληγώσει στο παρελθόν. Φυσικά όπως είπαμε και παραπάνω αυτά τα 5 χρόνια συνέβησαν πολλά που διαμόρφωσαν τον εκδικητή που βλέπουμε και όλα αυτά τα μαθαίνουμε με Flashbacks που αρκετές φορές είναι πιο ωραια από την βασική ιστορία!

Η ιστορία βέβαια καθώς οι σεζόν περνούν διαμορφώνεται και ο Oliver αλλάζει αρκετά, αρχίζει να εμπιστεύεται, να δημιουργεί νέες σχέσεις και την δική του ομάδα ηρώων. Βλέπουμε την αλλαγή του από εκδικητή σε ήρωα. Όπως είναι λογικό μια σειρά που τρέχει για 8 χρόνια θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Έτσι λοιπόν γίνεται και στο Arrow που από την μέση και μετά έπεσε αρκετά λόγο επαναλαμβανόμενων προβλημάτων και απειλών. Βέβαια δεν ξέρω πόσες απαιτήσεις πρέπει να έχει κάποιος από τις υπέρ ηρωικές σειρές του CW αλλά δεν παύει να είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αναφέρουμε.

Να πούμε επίσης πως το Cast σίγουρα δεν δίνει ερμηνείες για Emmy αλλά είναι απλά οκ για τους ρόλους που έχουν. Βέβαια κάποιοι με τα χρόνια γίνονται καλύτεροι και είναι ευχάριστη η εξέλιξη που παρουσιάζουν. Ο Stephen Amell (Oliver Queen/Green Arrow), η Emily Bett Rickards(Felicity Smoak) αλλά και το υποστηρικτικό cast με τους David Ramsey (John Diggle), Katie Cassidy (Laurel Lance/Black Canary) και Willa Holland (Thea Queen) σίγουρα θα σας γοητεύσουν με το πόσο φαίνεται να απολαμβάνουν την συμμετοχή τους στην σειρά, και με πιο απλά λόγια είναι ένα όμορφο παρεάκι και αυτό βγαίνει προς τον θεατή.

Το Arrow πειραματίστηκε αρκετά με τους χαρακτήρες του καθώς μια πληθώρα ηρώων και Villains της DC έκαναν το πέρασμα τους. Από την μια αυτό ήταν θετικό από την άλλη πολλές φορές η μεταφορά αυτών των χαρακτήρων εξελίχθηκε σε τραγωδία. Να αναφέρουμε επίσης πως ο Green Arrow πολλές φορές θυμίζει τον Batman και όχι τον πιο αστείο Arrow που μερικοί γνωρίζουν από τα Comics.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Σε γενικές γραμμές λοιπόν το Arrow δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τα λάθη αυτών των σειρών ούτε να αποτελέσει κάτι διαφορετικό αξίζει όμως να τονίσουμε πως αν δεν είχε κάνει τόση επιτυχία στις πρώτες του σεζόν σίγουρα δεν θα είχαμε το Arrowverse που γνωρίζουμε σήμερα. Η σειρά έχει αρκετή δράση και ξύλο που θα σας κρατήσει. Οι χορογραφίες πολλές φορές επαναλαμβάνονται αλλά μέσα σε τόσα επεισόδια είναι αναμενόμενο. Η πλοκή λοιπόν άλλες σεζόν είναι ικανοποιητική και άλλες ανυπόφορη αν όμως είναι ένα είδος που σας αρέσει σίγουρα πρέπει να το δείτε, βέβαια τα 170 επεισόδια της σειράς να μην βοηθούν και τόσο.