Τις εικόνες συνωστισμού οι οποίες παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου, το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.

Η δημοσιογράφος σημείωσε ότι: «Και πως να γίνει αλλιώς αλλά το ζήτημα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Τι ακριβώς κάνουμε γιατί δείχνει να παίζουμε με τη φωτιά και δεν είναι δικά μου λόγια αυτά. Είναι λόγια του λομοξιολόγου κ. Σύψα ο οποίος βγήκε και δήλωσε πως είναι σαν να παίζουμε με τη φωτιά, έχουμε μια πανδημία που τρέχει και βλέπουμε εικόνες που δείχνουν ότι μπορούμε να πάμε σε χειρότερα πράγματα. Άρα είναι παρακινδυνευμένο το ότι άνοιξε το λιανεμπόριο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί η κυβέρνηση πήρε αυτό το ρίσκο και κυρίως, αν δεν βγει αυτό το ρίσκο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση μεταφέρει την ευθύνη στον κόσμο. Ακούμε αρμόδιους υπουργούς να λένε ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα, όλοι μαζί βγήκαν στην Ερμού και αυτό μας κάνει να κοιτάξουμε μήπως ξανακλείσουμε το λιανεμπόριο. Ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο κόσμος και κουρασμένος είναι στο σπίτι του και σε κατάθλιψη βρίσκεται και μια διέξοδο ψάχνει για να βρει» πρόσθεσε η Πόπη Τσαπανίδου..

«Όταν του την δίνουν τη διέξοδο αυτή, φυσικά και θα την αρπάξει» τόνισε η δημοσιογράφος.

Τέλος, η Πόπη Τσαπανίδου συμπλήρωσε πως: «Αναρωτιέμαι πάντως γιατί, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη κοιτάζει τις μεταλλάξεις του κορονοϊού οι οποίες είναι 8 φορές πιο μεταδοτικές από ότι είναι ο κορονοϊός που έχουμε σήμερα και θανατηφόρες, εμείς τα ανοίγουμε όλα όταν οι άλλοι τα κλείνουν; Τι ακριβώς κάνουμε;».