Tο Bridgerton είναι η τελευταία προσθήκη δραματικής σειράς εποχής στο Netflix. Μία σειρά που συνδυάζει στοιχεία σειρών όπως το Downtown Abbey και το Gossip Girl, δημιουργώντας μια διαφορετική και ποικιλόμορφη ιστορική σειρά φαντασίας.

Αν έχετε ολοκληρώσει τη παρακολούθηση του Bridgerton λοιπόν και ενδιαφέρεστε για περισσότερες σαν κι αυτή, το lordoftheseries.gr παρουσιάζει 8 προγράμματα που της μοιάζουν και ενδεχομένως να ικανοποιήσουν τους λάτρεις των σειρών εποχής.

Downton Abbey (2010-2015)

Δεδομένου ότι το Bridgerton είναι εμπνευσμένο από το Downton Abbey, προφανώς και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μας. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Downtown Abbey είναι μια πολύ δημοφιλής βρετανική σειρά που αφηγείται τη ζωή της αριστοκρατικής οικογένειας Crawley και του υπηρετικού προσωπικού του στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο εντυπωσιακός και πλούσιος σχεδιασμός σκηνικών βοηθά στην απεικόνιση εκείνης της εποχής, αλλά το Downton Abbey δεν είναι απλώς μια οπτικά όμορφη σειρά. Αυτό που κερδίζει τη προσοχή του κοινού είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλοεπιδρούν και αναπτύσσονται οι χαρακτήρες της σε διάστημα 6 seasons, ενώ παράλληλα συνδυάζει πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Οutlander (2014-)

Αν ψάχνετε για μια αξιοπρεπή τηλεοπτική προσαρμογή βιβλίου, το Outlander είναι για σας. Στον πυρήνα της, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια Αγγλίδα νοσοκόμα το 1945, που ονομάζεται Claire Randall. Κατά κάποιο τρόπο ταξιδεύει στο χρόνο στη Σκωτία του 18ου αιώνα και εκεί γνωρίζει τον Jamie Fraser. Αυτή η ρομαντική σχέση συνεχίζει να εξελίσσεται και να διευρύνεται με την πάροδο του χρόνου, συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά είδη όπως ιστορία, περιπέτεια, φαντασία κα δράμα. Αυτός ο συνδυασμός ειδών κάνει το Outlander τόσο συναρπαστικό.

Belgravia (2020-)

Αν και δεν είναι στο επίπεδο του Downton Abbey, το Belgravia είναι μια δραματική και εντυπωσιακή σειρά εποχής. Είναι μια σειρά που απεικονίζει τη Βρετανία του περασμένου αιώνα με ένα ζοφερό και πιο γλαφυρό τόνο. Αντί για το εξοχικό σπίτι στο Abbey, το Belgravia εξελίσσεται στο Λονδίνο, μέσα σε μια εξαιρετικά πλούσια γειτονιά της υψηλής κοινωνίας, που συνορεύει με τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ. Με μόλις 6 επεισόδια, αν έχετε τη διάθεση για περισσότερο δράμα υψηλής κοινωνίας με λιγότερο μελόδραμα, το Belgravia σίγουρα αξίζει να το δείτε.

The Crown (2016-)

Όταν πρόκειται για μια λίστα με τα καλύτερα δράματα εποχής από το Netflix, το The Crown είναι σίγουρα στη λίστα. Αποτυπώνοντας τις πολιτικές αντιπαλότητες και τη βασιλεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘, αυτό το ολοένα και πιο δημοφιλές δράμα περιόδου συνδυάζει όμορφα ρομαντισμό και χαρακτήρες σε μια πολύ κομψή και εντυπωσιακή παραγωγή. Αυτή είναι μία από τις ελάχιστες παραγωγές του Netflix που έφτασαν και συνεχίζουν και μετά τη 3η σεζόν. Αυτή είναι μια σειρά που πρέπει να παρακολουθήσετε, είτε είστε λάτρης των σειρών εποχής είτε όχι, και σίγουρα αξίζει το χρόνο σας.

Τhe Great (2020-)

Η σειρά του δικτύου Hulu The Great  είναι μια σειρά εποχής σας το Bridgerton. Μόνο που περιέχει περισσότερο πονηρό χιούμορ και τις γοητευτικές ερμηνείες των Elle Fanning και Nicholas Hoult στους ρόλους της Αικατερίνης Β’ και Πέτρου Γ’ της Ρωσίας. Ο τίτλος αναφέρεται στην Αικατερίνη, γνωστή ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, της οποίας το πνεύμα και η δύναμη είναι εξίσου εντυπωσιακά με το πνεύμα της Eloise Bridgerton.

Gossip Girl (2007-2012)

Ίσως η Lady Whistledown είναι το κυριλέ ισοδύναμο του Bridgerton με ένα gossip girl του 19ου αιώνα, αποκαλύπτοντας κάθε σκανδαλώδες μυστικό που ανακαλύπτει για τη λονδρέζικη κοινωνία. Η σειρά του Josh Schwartz ασχολείται μια ομάδα πλούσιων μαθητών στο Upper East Side, που ανακαλύπτουν ότι είναι το αντικείμενο μιας μυστηριώδους blogger που ονομάζεται Gossip Girl. Η σειρά θα ξανακυκλοφορήσει ως reboot εντός της χρονιάς.

Dickinson (2019-)

Το Bridgerton διερευνά σύγχρονα ζητήματα, ενώ διαδραματίζεται στον 19ο αιώνα, δείχνοντας πώς οι γυναίκες και αψηφούν τις κοινωνικές προσδοκίες. Χρησιμοποιώντας έναν μοντέρνο τόνο, το Dickinson του δικτύου Apple TV + εξετάζει ίδια ζητήματα, με πρωταγωνίστρια την έφηβη ποιήτρια Emily Dickinson (Hailee Steinfeld).

Scandal (2012-2018)

Ο Van Dusen συνεργάστηκε επίσης με τη Rhimes για το Scandal, τη δραματική σειρά του ABC με πρωταγωνίστρια τη πολιτική σύμβουλο Olivia Pope (Kerry Washington) στον Λευκό Οίκο. Το Scandal είναι πιο μοντέρνο και “δολοφονικό” από το Bridgerton , αλλά θα βρείτε πολλές έκνομες υποθέσεις και παιχνίδια εξουσίας.